Ga naar de inhoud

Vrouwe Fortuna helpt Schaakwoude 4 een handje tegen Emmeloord 2

Teamcaptain Stellema kon beschikken over een voltallig zestal en besloot in overleg om Attema niet op te stellen. De avond begon slecht met een nederlaag op bord 5; Albert vd Lijn speelde met zwart en verloor een loper tegen 2 pionnen en zijn tegenstander maakte het daarna keurig af.
Op bord 3 speelde Nathalie ook met zwart en kwam goed uit de opening; omdat ze niet op tijd lang rocheerde, verloor ze een kwaliteit en stond ze verloren. Om een onbegrijpelijke reden begon wit met zijn Koning naar het midden van het bord te lopen en door de zeer giftige pion g5, won ze de toren met schaak via het paard en alsnog de partij.
Pieter van Kammen speelde met wit op bord 2 en had een taaie tegenstander. Remise leek de uitkomst van de partij te worden, totdat Pieter vanuit het niets een stuk won en zijn tegenstander maar opgaf.
Kees Appel speelde met zwart op bord 1 en nam het Damegambiet aan en ging de pion verdedigen, waardoor zijn stelling niet echt goed uit de verf kwam. Door rustig te blijven spelen, won Kees toch op routine de partij en stond het 3 – 1.
Aps speelde met wit op bord 6 en in zijn hoofd had hij het idee, dat hij net zo snel speelde als zijn tegenstander. Dit was echter niet het geval, omdat hij bij zet 31 door zijn tijd ging, maar dat had niemand in de gaten. Op zet 33 en – 13 minuten op de klok vraagt Aps: waarom heb ik een min bij mijn tijd?; HILARISCH. Omdat zijn tegenstander niet meer noteerde en ook absoluut niet wist hoe en wat, werd er gewoon doorgespeeld. Uiteindelijk kon Aps met minder dan 2 minuten op de klok een Dame halen en als winnaar van deze bizarre partij het team aan de overwinning helpen.
Stellema had wit op bord 4 en kreeg door het slaan van de d pion een goede loper. Na een tactisch steekspel, won hij ver in het middenspel de partij en werd de score zeer geflatteerd 5 – 1 voor het 4e team.
Na afloop volgde er nog een discussie over het gebruik van de digitale klok en het niet bekend zijn van het gebruik bij de tegenstanders. Aps was er heilig van overtuigd dat zijn klok niet goed was ingesteld en wil in de toekomst met de oude en vertrouwde handmatige klok spelen. Hoezo schaken is een SAAIE sport?

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd