Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 raakt op stoom tegen NEO

Komende zaterdag is de goedheilig man weer in het land en het 2e speelde op volle kracht vooruit en in de sterkste opstelling. Bring them on stond er onderaan het leuke verslag op de site van NEO na hun zware nederlaag in de 1e ronde tegen F-Pion; betere doping is er natuurlijk niet!
We speelden in het zaaltje achter de kantine van de sporthal en de hele avond kon je de gesprekken luid en duidelijk volgen aan de bar en dat hielp niet echt voor de concentratie.
De avond begon met een wild west partij op het 6e bord met Henk vd Heide; zijn tegenstander kende de opening met wit uit het hoofd en dacht een goede kans te maken op de overwinning. Helaas voor hem kon Henk alles tegenhouden en na het slaan van een pion met de toren, kon Henk via schaak een Dame halen en was het 1e punt binnen.
Gerke speelde op het 4e bord tegen een meervoudig kampioen van NEO en verloor een pion; na secuur verdedigen werd het remise aanbod van zijn tegenstander met liefde aangenomen.
Evert speelde op bord 2 tegen ons nieuwe gastlid en reserve van het 1e en had een zware avond; zijn aanval sloeg niet door en door een vorkje met het paard verloor hij zijn Dame en gaf op.
De stand was dus weer in evenwicht en op de overige borden werd nog fel gestreden.
Henk Broersma had op bord 8 een complexe stelling en vond moeizaam een opening naar de winst; gelukkig voor hem werd er toch een foutje gemaakt en daarna ging zijn tegenstander door de tijd en zei heel sportief dat hij had verloren.
Sipke de Hoop speelde op bord 1 tegen de topper van NEO en het ging lange tijd gelijk op; door een aanval op de Koningsvleugel kreeg Sipke de overhand en won.
Bovengetekende speelde op bord 7 en had 7 maanden geen partij gespeeld. Met wit kon er geen winstplan gevonden worden en na goed verdedigen van zwart werd de vrede getekend. We hadden nog een halfje nodig voor de overwinning.
Wopke en Jan Eelkema waren nog aan de gang en hadden uiteindelijk na promotie met een pion geen moeite met hun tegenstanders en zorgden voor een duidelijke overwinning: 6 – 2
Volgende maand wacht de uitwedstrijd tegen Jurjen Tolsma uit Stiens.

2 Reacties

  1. Siebren Siebren

    Dit is de enige wedstrijd waarbij ik liever niet heb dat Schaakwoude wint. 🙂 Maar natuurlijk gefeliciteerd. 

  2. Siebren Siebren

    Voor de liefhebber: NEO heeft ook een verslag van de wedstrijd op de website staan. Kopje externe competitie.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd