Ga naar de inhoud

Verrassende uitslagen in 2e ronde interne competitie

Het blijft schaken en de vorm van de dag/avond is bepalend hoe je speelt zijn gevleugelde uitspraken en de oude garde deed van zich spreken op deze schaakavond.

Pé Kooistra liet zien dat hij het schaken nog steeds niet verleerd is door Pieter Rekker te verslaan en Albert vd Lijn hield Folmer Heikamp op remise; onze ere voorzitter Andries Meijer claimde zetherhaling en hoewel hij niet had genoteerd, was Hilbrand Visser zo sportief om de remise te accepteren.

Bauke Vroom verloor vorige week en liet nu tegen Johan Cnossen zien, dat hij uit het goede schaakhout is gesneden. In een lange partij hield hij zijn hoofd koel en manoeuvreerde zijn loper en Koning zodanig, dat Johan in zetdwang kwam en promotie van de pion niet meer kon voorkomen.

Pieter van Kammen kreeg een torenoffer van Mathijs Visser om zijn oren, maar dat pakte niet helemaal goed uit voor Mathijs en Pieter kon alle gevaren trotseren en een mooie scalp toevoegen aan zijn lijstje van overwinningen.

Wopke Brandsma had een zware kluif aan Michelle Wijers en na het weigeren van haar remise aanbod, zette hij alles op alles en moest Michelle tenslotte haar hoofd buigen.

Auke vd Zee speelde tegen Hessel Sijbersma en lijkt een gevaarlijke outsider te gaan worden voor een hoge notering. Er leek geen vuiltje aan de hand voor Hessel, maar Auke deed een toverzet en kon zo de winst voor zich opeisen.

Klaas Stellema haalde alles uit de kast om het Jos Boers zo moeilijk mogelijk te maken en in het verre eindspel zag Klaas door de bomen het bos niet meer en gaf op.

Gerke Ros en Gerben vd Heide deden wat er van hun verwacht werd door te winnen van respectievelijk Jan Meijer en Wim de Vries, hoewel Jan het Gerke nog wel even lastig maakte en blijven zo 1 en 2 staan.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd