Ga naar de inhoud

Veni, Vidi, Vici in de rapidcompetitie.

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Julius Ceasar? Ja, diekeizer ook. Maar ik heb het over Ronald van der Veen, de keizer van onze rapidcompetitie. Hij wist maar liefst 10 partijen op rij te winnen, speelde in ronde 11 remise tegen de altijd degelijke Gerke, en sloot af met winst op Johan Attema. Ronald is dus kampioen geworden met een score van 11,5 uit 12. Voorwaar een topprestatie.
Kon iemand het hem lastig maken? Uiteraard had Ronald ook z’n lastige momenten, maar de nummer 2 volgt op gepaste afstand. Henk van der Heide wist met 8 punten de tweede plaats te pakken. Hoogtepunt voor hem was de overwinning op de altijd degelijke Gerke Ros.
Daarmee is dan ook onze nummer drie genoemd. Gerke werd derde met 7,5 punten uit 9 wedstrijden. Hij verloor alleen punten aan bovengenoemden.

In de B-Groep won Bauke Vroom de strijd. Met 6,5 punten werd hij vierde van de hele competitie. Johan Cnossen werd knap tweede. Menno Veenstra, welke sinds kort weer in de omgeving woont werd netjes derde.

De C-groep werd gewonnen door het talent van Schaakwoude, Rense de Boer. Rense werd knap 10e van de hele rapidcompetitie voor diverse leden van de A en B-groep.
Tweede van de C-groep werd Johan Attema. Johan speelde vanaf het begin aan erg goed. Diverse schakers uit de A-groep maakte hij het moeilijk. Hij won ook van Jos en Gerben. Een knappe prestatie!
Derde in de C-groep werd Jan Meijer. Jan speelde gedurende de hele competitie redelijk constant en sloeg met name in de laatste ronden toe.
Mooi was het om te zien dat de rapidcompetitie ook niet-leden aantrok.

Advertenties geblokkeerd