Ga naar de inhoud

Sven Broersma wint GP Schaakwoude

Damwâld. Afgelopen zaterdag werd in “It Skûlplak” voor de 41e keer het jeugdtoernooi van Schaakwoude georganiseerd. Voor de derde keer op rij was Sven Broersma uit Kollumerzwaag de sterkste.

Broersma had vooral concurrentie te duchten van schakers uit Groningen, maar liet zich het kaas niet van het bord eten. Alleen Sono Folkers uit Hoogkerk kon in de buurt blijven. In de onderlinge partij wist Broersma echter een klein voordeeltje gedecideerd uit te spelen. Daarmee werd Broersma met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden overtuigend kampioen.

Elisa Oostenga uit het Groningse Ten Boer ging er met de derde prijs vandoor. Schaakclub Ten Boer was overigens met veel schakers vertegenwoordigd. Zo ook in de B-groep waar de onderlinge strijd veel spannender was. Uiteindelijk eindigde maar liefst vier spelers met 3,5 punt op een gelijk aantal punten, en moest het onderlinge resultaat voor de derde plek de beslissing brengen. Lutzen Kempenaar uit Tytsjerk eindigde als eerste in deze groep voor Danique Dokter uit Uithuizen en Otto Overeem uit Stiens.

In de E-groep kwam spelend voor de Dr. Botkeskoalle, Sytse Dirk Visser uit de Falom sterk voor de dag. Visser wist op één na, alle wedstrijden te winnen. Daarmee behaalde Visser een knappe 2e plek. Alleen Niek Eilander uit Ten Boer was nog sterker. Eilander wist alle wedstrijden te winnen en werd daardoor 1e. Guus Bakema uit Gorredijk werd in deze groep 3e.

Overige prijswinnaars:

Groep C. 1. Dagmar Luickx, Muntendam 2. Elger Kingma, Buitenpost 3. Daniël Visser, Dokkum

Groep D. 1. Sam Brand, Beetsterzwaag 2. Wessel Bakema, Beetsterzwaag 3. Bram Beukema, Dokkum

Advertenties geblokkeerd