Naar de inhoud springen

Amir Nicolai prolongeert titel

Amir Nicolai prolongeert titel Jan van der Veen toernooi.

Damwâld. 36 schakers meldden zich zaterdagochtend in de bovenzaal van de Kruisweg, om deel te mogen nemen aan het jaarlijkse “Jan van der Veen” toernooi.

In de hoogste groep was titelverdediger Amir Nicolai uit Dokkum favoriet. Nicolai wist de eerste twee partijen relatief eenvoudig te winnen. Daarna mochten de schakers eerst naar het kroeggedeelte waar een stamppot maaltijd werd genuttigd.

In de middag speelde Nicolai eerst tegen Gerben van der Heide uit Dokkum. Van der Heide had zijn eerste twee partijen ook gewonnen. Van der Heide had het betere spel, maar kon uiteindelijk niet voor een verrassing zorgen. Op een cruciaal moment vergat van der Heide de tijd en ging door de vlag. Zo wist Nicolai ook deze wedstrijd te winnen.

De laatste twee partijen kwam Nicolai niet verder dan remise zodat van der Heide weer op gelijke hoogte kon komen. Bij een gelijk aantal punten, telt het onderling resultaat. Hierdoor mocht Nicolai ook dit jaar de wisselbeker weer in ontvangst nemen. Atze Metz uit Boskoop, die Nicolai op remise wist te houden sleepte de 3e prijs in de wacht

In de B-Groep was de strijd nog spannender. Jan Eelkema uit Ternaard eindigde met 3 punten op dezelfde hoogte als Sven Broersma uit Kollumerzwaag en Yasser Alabed Al Hassan uit Burgum. Eelkema had echter van zowel Broersma (2e) en Al Hassan (3e) gewonnen. Waardoor het onderling resultaat in zijn voordeel beslecht werd.

Overige uitslagen:

Groep C. 1. Jan Anne Hogendorp, Drachten 2. Egbert Huizinga, Groningen 3. Alle Vlasma, Dokkum

Groep D. 1. Johan Cnossen, Hurdegaryp 2. Bernard Keizer, Dokkum 3. Jan Meijer, Hurdegaryp

Groep E. 1. Nils Venema, Dokkum 2. Marc de Jager, Burgum 3. Douwe Kuipers, Dokkum

Groep F. 1. Katharinus Posthumus, Hoogezand 2. Auke Postma, Damwâld 3. Pieter Stenekes, Damwâld

Advertenties geblokkeerd