Naar de inhoud springen

Sven Broersma prolongeert titel GP Schaakwoude

Sven Broersma uit Kollumerzwaag heeft net als vorig jaar het jeugdtoernooi in Damwâld gewonnen. Voor de 40e keer werd dit toernooi weer in It Skûlplak georganiseerd.In de hoofdgroep speelden drie Schaakwoude leden mee. Sven Broersma en Christian Torensma, beiden lid van Schaakwoude waren na 2 ronden nog zonder puntverlies. Ze troffen elkaar in de derde ronde en de winnaar van deze wedstrijd zou in een ideale uitgangspositie voor toernooiwinst komen te liggen. Het lukte Christian deze keer niet om het Sven echt lastig te maken. Een foutje in de opening werd door Sven gedecideerd afgestraft, wat direct leidde tot winst.

In de laatste twee ronden liet Sven geen steekjes meer vallen. Met 5 punten uit 5 wedstrijden kroonde Sven zich overtuigend tot kampioen. Christian werd op 3,5 punt tweede. Arjen de Vries uit Briltil wist de gebroeders Torensma op een gelijkspel te houden en werd daarmee met 3 punten derde.

Ook in de andere groepen werd volop voor de winst gestreden. Een nieuwe lichting jeugd van de scholen uit Damwâld deed voor het eerst aan een toernooi mee. Deze jeugd is nog onervaren dus lag de verwachting nog niet al te hoog. In de E-groep kwam Jelmer van der Hoop uit Damwâld echter uitstekend voor de dag. Met 4 punten uit 5 wedstrijden werd Jelmer gedeeld eerste.

Prijswinnaars:

Groep A: 1. Sven Broersma, Kollumerzwaag. 2 Christian Torensma, Leeuwarden 3. Arjen de Vries, Briltil

Groep B: 1. Sander Wage, Scheemda. 2. Quinn van Dijk, Groningen. 3. Eli Alia Jorritsma, Groningen.

Groep C: 1.Elger Kingma, Buitenpost. 2. Abe Smeding, Groningen. 3. Jurjen Noorlander, Kollumerzwaag. 4. Ronan Boonstra, Sneek.

Groep D: 1. Carlijn Hagen, Schiermonnikoog. 2. Thomas Dijkstra, Dokkum. 3. Daniel Visser, Dokkum. 4. Abe van der Kolk, Sauwerd.

Groep E: 1. Mauritz Hagen, Schiermonnikoog. 2. Bram Beukema, Dokkum. 3. Jelmer van der Hoop, Damwâld

Groep F: 1. Deen van der Kolk, Sauwerd. 2. Imara Hardeman, Groningen. 3. Ilya Kuipers, Sauwerd.

Advertenties geblokkeerd