Naar de inhoud springen

Sipke de Hoop troont zich tot clubkampioen Schaakwoude

Afgelopen donderdag 20 april is Sipke de Hoop getroond tot clubkampioen van Schaakwoude geworden.  Daarmee behaalde Sipke die eerder dit jaar ook al rapidkampioen werd de dubbel. In de laatste ronde speelde Sipke remise tegen Ronald van der Veen, maar de afstand tot de runner up, Gerke Ros was al te groot geworden.

Al hoewel Sipke uiteindelijk met grote overmacht kampioen werd, duurde het tot ronde 19 voordat Sipke de eerste plek mocht overnemen. Sipke kwam terug van een jarenlange schaakpauze en miste ook nog eens de eerste 8 ronden van de competitie. Daarna begon een lange inhaalrace wat uiteindelijk beloond werd met het tweede clubkampioenschap. De eerste keer was in 2000. Daarna werd Sipke nog drie keer tweede. Hierna speelde Sipke heel lang niet meer mee. Tot dit jaar dus waarbij hij liet zien dat hij nog altijd tot één van de sterkste spelers van Schaakwoude behoort.

Gerke Ros die uiteindelijk toch nog tweede werd, draaide een onopvallend seizoen. Nooit kon Gerke zich echt in de titelstrijd mengen. Dat konden Bauke Vroom (3e) en Mathijs Visser (4e) wel, maar beide heren scoorden op het eind van de competitie weinig punten meer.

In de B-groep ging de eerste plaats naar een strijder van het eerste uur Jan Meijer. Jan Meijer strijdt sinds de oprichting van de club al mee om de prijzen en wist dit seizoen het een aantal topspelers (qua rating) dit seizoen heel erg lastig te maken. Sander Visser werd 2e in de B-groep en Catrines Veenstra 3e.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd