Naar de inhoud springen

Seizoen Schaakwoude weer begonnen.

Damwâld. In het ijsclubgebouw van de Wâlden is het seizoen opnieuw gestart. Traditioneel begint dit altijd met een ledenvergadering waarin de onlangs overleden voorzitter Jan van der Veen postuum werd benoemd tot lid van uitzonderlijke verdienste. Er werd een oorkonde uitgereikt aan zijn vrouw Cora die met familie aanwezig was.

Gerben van der Heide werd benoemd als nieuwe voorzitter. In de eerste speelronde werd hij bij de loting gekoppeld aan Albert van der Lijn. Van der Heide moest meteen vol aan de bak. Door een onachtzaamheid snoepte van der Lijn hem een pion af. Het kostte van der Heide veel tijd en energie om dit verlies goed te maken, maar uiteindelijk haalde hij dan toch de overwinning binnen.

Dat pionverlies lang niet altijd verlies van de partij hoeft te beteken toonde Auke van der Zee aan in zijn partij tegen Henk van der Heide. Van der Zee verloor al snel een pion, maar wist de stelling van de opponent onder druk te zetten. Uiteindelijk leverde dit een paardwinst op voor van der Zee en daarmee de partij. Een uitslag die gezien het ratingverschil tussen beide spelers gerust de verassing van de avond genoemd mag worden.

Tussen Michelle Wijers en Johan Cnossen werd de partij langzaam opgebouwd. Het wachten was op een fout van de tegenstander. Uiteindelijk ging Wijers het eerst in de fout. Hoewel ook zij slechts een pion verloor, was dit voor Cnossen wel goed genoeg om de winst binnen te halen.

Folmer Heikamp wist te druk op penningmeester Hessel Sijbersma flink op te voeren. De aanval van Heikamp leek door te slaan, maar door een aantal zwakkere zetten van de tegenstander kon Sijbersma terug in de partij komen om vervolgens de winst binnen te halen.

Nathalie Steringa wist Johan Attema een paard afhandig te maken. In het eindspel had Attema wel twee pionnen voor het paard als compensatie. In een poging om te winst toch nog te forceren werd Steringa ten slotte verslagen door de klok.

Aps Steenberg wist de aanvalsgolven van Catrines Veenstra aanvankelijk uitstekend te pareren. Toch werd een gecombineerde dreiging van een ver opgeschoven vrijpion en een mataanval hem op laatst te veel.

Al met al werd er de eerste avond volop strijd geleverd. Slechts twee partijen eindigden in remise.

Overige uitslagen: G.Ros-P. Kooistra 1-0. P. v. Kammen- C. Willems 1-0. M. Visser- H. Kooistra 1-0. K. Stellema. F de Haan ½-½. J. Hiemstra-J. Meijer 0-1. S. d. Haan- A. Meijer ½-½

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd