Naar de inhoud springen

Damwâldster schakers strijden voor het volle punt.

Damwâld. Schakers van Schaakwoude staan er om bekend de punten niet graag te delen. Al zijn sommige spelers vredelievender. Zo kwam Johan Cnossen in zijn partij tegen Jan Meijer een stuk voor tegen twee pionnen. Voor Cnossen een mooie uitgangspositie om voor te stellen het punt de delen, maar opponent Jan Meijer zag nog aanvalskansen. Nog een pion werd terugveroverd en uiteindelijk werd de stelling van Cnossen onder de voet gelopen.
Hessel Sijbersma had later op de avond ook wel zin in remise tegen Gerben van der Heide. Maar van der Heide, specialist in het eindspel, probeerde de partij in het eindspel toch nog naar zich toe te trekken. Dit verliep bepaald niet vlekkeloos. Sijbersma wist als eerste een pion tot een dame te laten promoveren. Slechts een moment van schaakblindheid van Sijbersma deed het punt toch nog bij van der Heide belanden.
Fokke de Haan speelde tegen Wopke Brandsma vol op de winst. Een pion werd geofferd om actief spel te krijgen, maar toen Brandsma met hetzelfde doel een pion terug offerde, keerden de kansen. Een paard kwam in de knel en daarmee ging de partij voor de Haan verloren.
Michelle Wijers drong al snel met haar stukken de stelling van Jacoba Hiemstra binnen. Maar dit kostte wel een loper. Wijers moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen en met wat hulp van de tegenstander lukte het ook nog om de overwinning binnen te halen.
Henk Kooistra kreeg in zijn partij tegen Nathalie Steringa een klein positioneel voordeel. Dit bleek echter niet genoeg voor winst, waardoor deze partij in remise eindigde. Bauke Vroom kwam in zijn partij tegen Pieter Rekker twee pionnen voor. Die pionnen verspeelde hij weer, maar dat was al toen de koning van Rekker in een matnet gevangen zat.

Overige uitslagen: A. vd Zee – G. Ros 0-1. C. Veenstra – P. v Kammen ½-½. J. Attema – M. Visser 0-1. A. Meijer – K. Stellema 0-1. F. Heikamp – S. de Haan 1-0. P. Kooistra – A. vd Lijn 0-1. C. Willems – H. vd Heide 0-1.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd