Ga naar de inhoud

Schaakwoude 3 sluit seizoen af met verlies tegen Bakkeveen

Het 3e team had 4 invallers en Bakkeveen doet nog volop mee voor promotie naar de eerste klasse en kwam op volle sterkte naar Damwoude.

Op hun eerste bord zat een speler die uitkomt voor Unitas 2 in de 2e klasse KNSB en hun 2e bord speler was vorig seizoen invaller in de 3e klasse KNSB bij DTK.

Pieter op bord 2 deed een foutieve Damezet en kon vrij snel opgeven, Kees hield het op bord 1 nog lang vol, maar moest toch het onderspit delven.

Catrines op bord 4 kwam niet goed uit de opening en kon niks anders doen dan tegenhouden, totdat zwart profiteerde van zijn eigen goede stelling en de winst voor zich kon opeisen.

Wesley op bord 6 heeft een wisselvallig seizoen en ook deze keer lukte het niet echt om een vuist te maken en hierdoor was de tussenstand 0 – 4 voor de gasten.

Fokke op bord 5 had een maand geen stuk meer aangeraakt, maar die rust pakte goed uit, want door een fraaie combinatie met zijn paard won hij de Dame en gaf zijn tegenstander op.

De voorzitter op bord 7 speelde tegen een jeugdig talent en kwam in de beginfase onder druk te staan en bood daarna remise aan, dat werd geweigerd. Overmoed achteraf, want hierna stelde vd Veen orde op zaken en won de partij na een lange strijd.

Attema op bord 3 zag in de eindfase een paardzet over het hoofd en had hij dat paard geslagen, was er niks aan de hand geweest, maar door eerst schaak te zetten met zijn toren en daarna het slaan van de Dame, ging hij mat met een torenzet van wit.

Nathalie op bord 8 had een interessante partij die alle kanten op kon gaan. Door een mindere torenzet, verloor ze een paar pionnen en moest vechten voor remise, wat door het remise aanbod van haar tegenstander uiteindelijk ook lukte.

Hiermee sloot het 3e een kwakkelend seizoen af met 3 winst en 3 verlies partijen en eindigt in de middenmoot op de 4e plaats.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd