Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 wint eindelijk van Westergoo

Bolsward 6 oktober.

Schaakwoude 2 begint het seizoen goed met een overwinning op Westergoo. Deze overwinning voelt extra goed omdat het tweede afgelopen twee jaar niet van Westergoo wist te winnen. Maar nu toen ik kwart over negen een gang langs de borden maakte, zag alles er al hoopvol uit. Niet te vroeg gejuicht, want ik wist maar al te goed dat we vorig jaar ook met 3,5-0,5 voor stonden. Toen werd het nog een gelijkspel.

Gisteravond, mocht ik (bord 7) het goede voorbeeld geven om even voor tienen het eerste punt binnen te halen. Een combinatie gecombineerd met een aantal tempozetten leverde een stuk tegen een pion op. Daarna wist ik de partij ook nog mooi af te maken 1-0.

Even later maakte Catrines (bord 5)  remise. Henk B. (bord 8) was al in een eindspel geraakt. Een pion meer was genoeg. 2,5-0,5. De overwinning was zich al aan het aftekenen omdat verschillende borden goed stonden.

Het zal zo rond de klok van half elf geweest zijn, toen de volgende twee spelers uit waren. Gerke speelde op bord 1 remise tegen Mark Masmeijer. Rense kon op bord 6, oude vos en huidig clubkampioen van Westergoo, Teun Haijtema niet in bedwang houden. 3-2.

Henk vd Heide was op bord 2 een kwaliteit kwijtgeraakt. Als compensatie had hij wel drie pionnen weten te verzamelen. Een remiseaanbod van de Bolswarder werd afgeslagen. Toch zagen beide spelers een paar zetten later in, dat er niet veel meer inzat. De vrede werd getekend. 3,5-2,5.

Wopke Brandsma mocht op bord 3, het zoet van de overwinning voor het team binnenhalen smaken.  Het leek dat tegenstander Fokke de Boer snel onder de voet werd gelopen. Door een aantal onnauwkeurigheden, werd de partij echter nog wat verlengd. Rond 11 uur echter zag de Bolswarder in dat doorspelen nu echt weinig zinvol meer was. 4,5-2.5

Alleen Willem Woudstra zat nu nog achter het bord. Zijn tegenstander had hem lang goed partij kunnen bieden. Zo als toeschouwer, was het halverwege de avond nu niet echt duidelijk, of Willem wel echt beter stond. Maar misschien heb ik wat gemist. In elk geval had Willem een kwaliteit ingeleverd tegen twee, later drie pionnen. Toen in het eindspel deze pionnen begonnen te lopen, was er geen houden meer aan. 11 uur 20 was de wedstrijd voorbij en konden de Damwouders goed gehumeurd, de lange terugweg naar huis ondernemen. (later meer)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd