Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 verslaat Mid Fryslân

Donderdag 10 december.

Schaakwoude 2 heeft met 5,5-2,5 gewonnen van Mid Fryslân. Daarmee zijn we terug aan de koppositie in de eerste klasse. Wel zijn we nu een matchpunt losgeraakt van de concurrentie omdat De Donger van Steenwijk heeft verloren.

Als eerste won Catrines op bord 8 vrij gemakkelijk middels een mataanval. Henk Broersma , bord 6, kostte het ook niet al teveel moeite om te winnen nadat hij een stuk voor was gekomen. We stonden nu met 2-0 voor en de overige borden zagen er niet slecht uit. Een remiseaanbod aan Wopke Brandsma, bord 2, kon dan ook worden aangenomen.

Henk vd Heide, bord 4,  was de volgende die uit was. De voorsprong werd nog met een punt uitgebreid. Mid Fryslân bracht de spanning echter wat terug toen Gerke, bord 1, verloor van Peter Koning. Ik had toen alle aandacht nodig voor mijn eigen partij, en ik had geen idee hoe Rense en Willem er inmiddels voor stonden. Zelf heb ik weer eens een mooie winststelling om zeep geholpen. Nadat ik had verloren hoorde ik dat Willem had gewonnen. De overwinning was binnen!

Als laatst was Rense Smits nog bezig. Rense was door omstandigheden meer dan een half uur te laat. Maar in een partij met wisselende kansen trok hij toch op het laatst aan het langste eind. Waardoor de einduitslag op 5,5-2,5 werd getekend.

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd