Ga naar de inhoud

FSB: Schaakwoude 2 komt nu wel te kort tegen Lasker 2

Schaakwoude 2 komt nu wel te kort tegen Lasker 2

Dit keer niet naar de aardappelbeurs, maar inmiddels is er in Sint Jakobiparochie ook een multifunctioneel centrum gebouwd. Het schijnt dat Lasker een tijdje in St. Anne heeft gespeeld, maar nu keerde het voor het eerst terug naar St. Jakib op een spiksplinternieuwe speellocatie. Dat was te merken. De verbouwing was nog niet eens af en het gebouw oogde nog wat kaal. Er was echter een kachel die brandde, er was voldoende licht en last but not least er was bier, kaas en droge worst zodat na afloop nog even gezellig nagepraat kon worden.

Afgelopen jaren troffen beide teams elkaar regelmatig. Meestal trok ons tweede aan het langste eind. Dit kwam vooral omdat Lasker 2 in de breedte vaak niet sterk genoeg was. Nu met viertallen is echter alles anders. Lasker is een kleinere club en is één van de clubs die duidelijk profiteert van de opzet met viertallen.

Wij hadden als invaller Christian Torensma meegenomen. Christian had de dag ervoor nog in een scherpe openingsvariant van Gerben van der Heide verloren. Nu tegen Johnny Diekstra kwam een vergelijkbare stelling op het bord. Alleen kwam Christiaan er dit keer een stuk beter uit. De Lasker crack vertrouwde zichzelf niet en omdat Christian de morgen er op weer vroeg uit moest om in Amsterdam te spelen werd er vrij snel tot remise besloten.

Wopke Brandsma speelde op bord 1 tegen Hans Kemperman. Op een gegeven moment wist Wopke een pion te winnen. Ondanks een pion meer was dit echter een stelling die erg lastig was om te winnen. Ook deze partij eindigde in remise.

Henk van der Heide en Bauke Vroom waren afgelopen periode duidelijk niet in vorm. Vooraf was wel duidelijk dat zei het tegen hun sterke opponenten in deze vorm lastig zouden krijgen. Bauke kon tegen opponent Jacob Strikwerda een stuk winnen. Bauke speelde daar ook op maar in de afwikkeling ging het echter geheel mis. Bauke won geen stuk, maar kwam een pion achter. Drie verbonden vrijpionnen op de damevleugel werden dodelijk.

Nadat ik verloren had, was Henk nog bezig tegen Thys Tuinstra. Henk oogde scherp al was zijn stelling wat twijfelachtig. Wel had Henk met zijn stukken zeer actief spel ontwikkeld en omdat Thys bijna geen tijd meer had kon deze partij toch zomaar onze kant uit te vallen. Thys wist echter knap alle dreigingen te omzeilen en toen Henk zich ook nog een onnauwkeurigheid permiteerde, ging het de verkeerde kant op.

Zo eindigde dit treffen in 3-1 van Lasker 2. Schaakwoude 2 staat met nul matchpunten helaas nog onderaan. Dit is echter ook het gevolg van de nieuwe competitieopzet waardoor Schaakwoude 2 in een erg zware klasse is ingedeeld. Wie weet echter, hebben we volgende wedstrijd meer geluk.

Advertenties geblokkeerd