Ga naar de inhoud

Oude tijden herleven bij Andries Meijer

Ere voorzitter Meijer sr speelde tegen de herstelde Aps Steenberg en had het zwaar te verduren; hij verloor 3 pionnen en de nederlaag leek een kwestie van tijd. Meijer sr rechtte echter zijn rug en uit het niets zei Aps dat hij niet veel meer zag en werd er remise besloten.

Koploper Wopke Brandsma speelde tegen Auke vd Zee en door de druk van Wopke en een trucje verloor Auke een stuk en speelde daarna een verloren wedstrijd.

Nathalie Steringa speelde de langste partij van de avond tegen Henk vd Heide en beide speelden op het scherpst van de snede en ieder foutje zou fataal zijn. Dat gebeurde niet en remise was het logische gevolg.

Henk Kooistra deed in het begin van de partij aan praatschaak in zijn partij tegen Hessel Sijbersma en dat was geen probleem voor beide spelers. Dat het remise werd zal voor velen geen verrassing zijn.

Klaas Dijkstra moest op zijn tellen passen tegen Kees Appel en deed dat ook en kon hierdoor een punt bijschrijven.

De spectaculairste partij ging tussen Jan Meijer en Fokke de Haan. Beide spelers hebben een aanvallende speelstijl en als toeschouwer heb je het idee dat je in het Wilde Westen bent beland. De loper van Jan werd niet geslagen door Fokke en juist die loper zag Fokke over het hoofd en dat ging ten koste van een toren en de partij.

Competitieleider Catrines Veenstra ging bedachtzaam te werk tegen Klaas Stellema en laat op de avond vond hij een gaatje in de verdediging en kon zo de winst naar zich toe trekken.

Johan Attema kon geen bres slaan in de stelling van Pé Kooistra en hierdoor werd de vrede getekend.

Onderin versloeg Albert vd Lijn Sikke de Haan na een geniepig zetje met de pion, waardoor zowel het paard als de toren van Sikke in stonden en Wim de Vries versloeg mevrouw Hiemstra na een leuke combinatie met het paard en de toren.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd