Naar de inhoud springen

Jonathan Bosma wint GP Schaakwoude

Zaterdag 8 april vormde “It Skûlplak” in Damwâld het toneel voor het allergrootste jeugdschaaktoernooi dat dit seizoen in Noord-Nederland werd gehouden. Ondanks concurrentie met andere toernooien kwamen hier maar liefst 101 kinderen op af.

Al hoewel er veel deelnemers uit Groningen en Drenthe aanwezig waren, kende de kroongroep een volledig Fries podium, waarbij Jonathan Bosma van SV Gorredijk het hoogste podium mocht innemen. Hij stond slechts één remise af aan Hendrik Heikamp van DTK (Buitenpost) en eindigde met 4,5 uit 5 maar liefst 1,5 punt voorsprong op de nummer 2 Dylan Roersma (Philidor Leeuwarden). Hendrik Heikamp werd uiteindelijk derde en lokale favoriet Jelle Jan de Zwart uit Damwâld viel met een 4e plaats net buiten de prijzen.

Het was lange tijd geleden dat het jeugdschaaktoernooi in Damwâld zoveel deelnemers kende. Een teken dat schaken bij de jeugd weer volop in de belangstelling staat. Ook bij Schaakwoude wordt op de scholen en sinds kort ook weer op de club lesgegeven. Daardoor kende dit toernooi ook weer een groot aantal deelnemers uit de “eigen gelederen”

Hierbij de volledige uitslaglijst

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd