Ga naar de inhoud

Het zit Schaakwoude 2 de laatste twee wedstrijden niet mee..

Het is altijd leuk om een stukje te schrijven, als je team met glans gewonnen heeft. Maar soms zijn de druiven zuur. Neem nou onze thuiswedstrijd tegen Westergoo. Het was half twaalf en wij stonden met 3,5-0,5 voor. Het is waar, de overgebleven borden stonden er niet al te florissant voor. Maar ergens pak je dan toch wel een puntje. Of twee halve puntjes ook genoeg.

De niet geheel fitte Jouwert Turkstra had al een tijdje een remisestelling op het bord. Normaal gesproken weet Jouwert zulke stellingen gemakkelijk te keepen. Helaas was de vorm er helaas niet. Een nederlaag die er eigenlijk niet mocht komen.

Atze Metz verloor van Jan Nota. Dit verlies was al ingecalculeerd. Gelukkig wist Fedde een verliesstelling wonderbaarlijk remise te houden. Het eerste halve puntje was er…

Bauke had te maken met een eindspel met veel lichte stukken. Dit was met meer tijd remise te houden. In tijdnood speelde zijn opponent het echter net even slimmer en hield een pion over die doorliep.

Daarmee kwam de uitslag Schaakwoude- Westergoo op 4-4 wat voelde als een nederlaag. We waren nu praktisch uitgeschakeld voor het kampioensschap.

Met vier invallers reisden we dinsdagavond af naar Sneek voor onze wedstrijd tegen Sneek 3. Rond een uur of tien/ half elf leek er dan toch een stuntje in te zitten!

-Wietse stond 3 pionnen voor tegen Nick Bijlsma. Optisch gezien leek dit toch echt gewonnen.

-Jouwert stond goed tegen Ger de Boer.Twee stukken tegen een toren.

-Rense leek met een pion voor ook gewonnen te staan.

-Bauke stond gewonnen tegen Erwin Denissen

– Een stelling die voor Pieter remise te houden was

– Een iets betere stelling voor Jan Meijer

Catrines en Henk stonden wel al verloren. Virtueel hadden wij echter al 5 punten. Dan mag je dus nog een punt verklooien om niet te verliezen. Voor de optimisten onder ons.

Wietse kwam echter met remise uiteindelijk nog goed weg. Bauke liep in een helpmat en moest een onverdiende nederlaag slikken. Pieter verspeelde ergens toch een pionnetje en Jan ging ook strijdend te onder. Nu we toch al verloren hadden, nam Rense met een remise genoegen. Jouwert mocht als enige winnen. Daarmee werd de einduitslag getekend op 6-2. Een geflateerde nederlaag.

De ironie is echter dat wij nog steeds kunnen promoveren. Mogelijk geeft de tweede plaats dit jaar ook recht op promotie. Dan mag Sneek 2 niet degraderen. De Donger moet dan vanavond tegen Jurjen Tolsma verliezen.

 

 

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd