Ga naar de inhoud

Gerke Ros voor de vijfde maal kampioen Schaakwoude

Damwâld. Afgelopen donderdag heeft Gerke Ros zich voor de vijfde maal gekroond tot clubkampioen van Schaakwoude. Daarmee is Ros nu mede-recordhouder. Alleen Fré Meijer wist in de jaren 80 ook vijf titels te bemachtigen. In tegenstelling tot zijn concurrenten bleef Ros het hele seizoen ongeslagen.

Toch moest Ros lange tijd, zijn plaaggeest Gerben van der Heide voor zich dulden. Van der Heide was ook lange tijd ongeslagen en hoefde minder remises toe te staan. Tot dat van der Heide dit voorjaar enkele partijen begon te verliezen. Aanvankelijk kon Mathijs Visser hierdoor de koppositie overnemen. Deze concurrent werd echter door van der Heide een halt toegeroepen.

Ros hoefde nu in een rechtstreeks duel alleen nog met van der Heide af te rekenen. Van der Heide moest winnen en begon zijn positie te forceren. Ros strafte dit keihard af en trok de partij naar zich toe. In de laatste ronden kwam het kampioenschap van Ros niet meer in gevaar. Mathijs Visser wist (voor de eerste maal) de tweede plek te bemachtigen voor van der Heide die derde werd.

Ook de jeugd deed voor zich spreken. Christiaan Torensma wist kampioen Gerke Ros en verschillende andere topspelers knap op remise te houden. Daarmee werd Christiaan 6e in de eindrangschikking. Hiermee behaalde hij de eerste B-prijs in de B-groep. Zijn jongere broer Dylan presteerde bijna even goed. Dylan werd 10e wat goed was voor een 1e prijs in de C-groep.

Advertenties geblokkeerd