Ga naar de inhoud

Gehavend Schaakwoude 3 maatje te klein voor Lasker 2

Het leven van een teamcaptain gaat niet altijd over rozen; Hessel Sijbersma had de opdracht om drie invallers te vinden, omdat bijna de helft van het 3e andere verplichtingen had. Uitstel werd gevraagd, maar niet verkregen en hierdoor moest Hessel een beroep doen op de jeugd en de oude garde.

De jeugd in de persoon van Rense de Boer gaf wel het goede voorbeeld; op bord 7 had hij met wit een prettige stelling en na een verkeerde afruil van zwart opeens een loper meer. Dit buitenkansje werd dankbaar aangenomen en even later gaf zijn tegenstander op.

Daarna ging het bergafwaarts; Menno Veenstra op bord 5 liet direct in de opening zijn loper insluiten en liep daarna achter de feiten aan. Zijn ervaren opponent ging daarna gedwongen afruilen en na een listig toren schaak kon Menno opgeven.

Aps Steenberg op bord 8 ging vol op de aanval en vergat toen zijn eigen verdediging en verloor de ene na de andere pion en kon ook spoedig opgeven.

Jan Meijer op bord 1 kwam in een gelijke stelling terecht, maar in het eindspel was het paard van zijn tegenstander iets behendiger en hierdoor werden al de pionnen van Jan buit gemaakt en was er geen houden meer aan.

Pieter van Kammen op bord 2 had een lastige stelling en op het einde zag hij een vorkje over het hoofd en gaf toen maar moe gestreden op. 

Nathalie Steringa op bord 4 trof hun teamcaptain en ze verzuimde om te rokeren en hierdoor kwam ze in de verdrukking en na verlies van een paar pionnen werd ook hier de vlag gehesen ter overgave.

De nederlaag was hiermee een feit en Hessel wou dit niet over zijn kant laten gaan en won na een harde strijd door een foutieve zet van zijn tegenstander en hierdoor werd de stand iets draaglijker.

Jos Boers had 20 maanden geleden zijn laatste officiĆ«le wedstrijd gespeeld, omdat hij nu de jeugd les geeft en trof op papier hun sterkste tegenstander. Deze opstelling hadden ze in de 1e ronde ook toegepast en dat bleek weer het geval. De routine ontbrak bij Jos om het zijn tegenstander lastig te maken en iets voor middernacht liet hij zich sportief mat zetten, nadat zijn dolle toren nog net in de kiem werd gesmoord.

Al met al een teleurstellend resultaat en onderin zijn nu meerdere clubs die vechten voor lijfsbehoud, waaronder ook het 3e team.

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd