Naar de inhoud springen

Topper interne competitie onbeslist

Zou het gebeuren; een aanval van onze voorzitter op de trotse koploper Gerke Ros?

Gerke staat sinds ronde 3 bovenaan en had de afgelopen weken remises behaald en hierdoor was zijn mooie voorsprong geslonken op Gerben vd Heide. Met wit begon Gerke rustig aan de partij en als Gerben iets zou willen forceren, zou hij de aanval moeten zoeken. Tot enige verbazing van wit ruilde zwart stukken af en Gerke deed op zet 12 een remise aanbod en dat werd in no time aangenomen door Gerben.

De nummer 3 van de ranglijst Wopke Brandsma had op papier een zware dobber met de nummer 5 Fokke de Haan. Zoals wel vaker zette Wopke zijn stukken centraal en actief op en ging Fokke in de denktank. Op het einde werd de druk te groot voor Fokke en consolideerde Wopke zijn 3e plaats met een fraaie overwinning.

De nummer 4 in de stand is Evert Drijver en hij begint langzaam op stoom te raken. Aan het begin van dit seizoen speelde hij veel remises en was zijn vorm van een aantal jaar geleden afwezig. Tegen de taaie Klaas Dijkstra had hij een zware avond met een tricky stelling; dat is wel een specialiteit van Evert en met wat speldenprikjes kon hij aan het einde van de partij het punt bijschrijven.

Jeugdig talent Rense de Boer speelde tegen nestor Henk Kooistra en dat werd een eindspel van twee lopers en een paar pionnen voor Rense, tegen een toren en een paar pionnen voor Henk. Rense hield zijn hoofd koel en zijn lopers bleken sterker te zijn dan de toren en hierdoor gaf de jeugd zijn visite kaartje af.

Wim de Vries stond tegen Johan Attema een kwaliteit voor, maar de stelling was niet eenvoudig. Bedenk dan maar een winstplan en na lang manouvreren vond Wim eindelijk een zwakke plek en behaalde zo een nuttige overwinning en staat hij nu stevig in de middenmoot.

Jan Meijer speelde op zijn vertrouwde plekje helemaal in de hoek en zijn tegenstander zat met de rug naar iedereen toe. Hij kwam mij wel vaag bekend voor en wat bleek; het was Mathijs Visser! Door drukke werkzaamheden had hij dit seizoen nog maar 1 partij gespeeld en dan heb je aan Jan een hele taaie rakker. Dat bleek ook in de partij en Jan kon net niet doordrukken en in de tegenaanval kon Mathijs toeslaan en het punt binnen halen.

Anneke de Zwart gaat steeds beter spelen en tegen Albert vd Lijn probeerde ze met haar loper druk uit te oefenen op de Koningsstelling van Albert, maar na een trucje ging die loper verloren en dat verlies brak haar op en ging ze na promotie mat door de Dame en loper.

Golden oldies Pé Kooistra en Albert Meijer speelden op het scherpst van de snede en het was Pé die met al zijn ervaring met een goed gevoel naar huis kon door te winnen en morgen op het toernooi een gevaarlijke outsider kan zijn in de 2e klasse.

Schaakwoude 3 speelt vanavond de uitwedstrijd tegen Lasker 2 en morgen is het Jan vd Veen toernooi.

 

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd