Ga naar de inhoud

Evert Drijver winnaar Jan van der Veen toernooi

Damwâld. Afgelopen zaterdag was het weer gezellig druk in het skûlplak. Schakers waren weer van heinde en verre bijeengekomen voor het jaarlijkse Jan van der Veen toernooi. Evert Drijver uit Damwâld wist voor de eerste maal dit toernooi te winnen. Drijver was begonnen als favoriet om zijn groep te winnen, met een duidelijk hogere rating als zijn tegenstanders. De eerste partij eindigde slechts in remise. In de tweede partij liet Bauke Vroom, Drijver ontsnappen. Opmerkelijk was dat alle partijen in deze groep in remise waren geëindigd. De derde ronde moest nu de beslissing gaan brengen. Drijver wist zijn partij nu wel te winnen van Nathalie Steringa. Ook Vroom wist zijn laatste pot te winnen. In het vluggeren was Evert Drijver nu wel te sterk.

In de andere hoofdgroep deed Olaf Cliteur uit Zandvoort opnieuw een poging om dit toernooi te winnen. In de groep wist hij uiteindelijk een aantal spelers van Schaakwoude achter zich te houden. Wederom kwam Cliteur dichtbij. In de finale van het snelschaken was Drijver dit maal duidelijk sterker.

Opvallend was het goede presteren van de schakers van schaakclub de Donger uit Dokkum. Zo werd de eerste klasse een prooi voor Alle Vlasma die in de finale Jarich van der Molen uit Enschede te verslaan. In de tweede klasse wisten De Donger spelers Rene Wijnstra, Riemer Sinia en Peter Smit hun groep te winnen. Toch werd de finale gewonnen door Harm Korten de winnaar van de laatste groep. Korten stond in de snelschaakfinale totaal verloren tegen Wijnstra. Wijnstra zag een schaakje over het hoofd waarna Korten de overwinning kon claimen.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd