Ga naar de inhoud

FSB-beker: Schaakwoude – Steenwijk 2

Door Gerben

Op de algemene ledenvergadering van de FSB vindt elk jaar de loting plaats voor de FSB-beker. Dit jaar is Schaakwoude voor ronde 1 gekoppeld aan Steenwijk 2. Op sterkte zouden we dit moeten winnen. Nu betreft het echter een viertallen-competitie. Als er op een bord iets misloopt dan kan je al een andere uitslag krijgen dan verwacht. We wisten dan ook dat we scherp moesten aantreden tegen dit team. Steenwijk heeft dit jaar bovenin wat versterking gekregen waardoor ervaren en gevaarlijke tegenstanders zoals Auke van Urk in team 2 moesten plaats nemen.

Sipke speelde op bord 1 tegen van Urk. Hij ging goed van start en leek de wedstrijd langzaam doch zeker naar zich toe te trekken. Hij verslikte zich echter onnodig in een complicatie die de tegenstander zijn dame en f-pion creëerden. En de Steenwijker haalde het punt binnen. (0-1)

Mathijs op bord twee speelde met wit tegen Dick Teunis. Hij zag kans met zijn stukken het centrum te veroveren. Van waaruit hij een succesvolle koningsaanval uitvoerde. (1-1)

Gerben speelde met zwart tegen Henk van Dijk. En had het naar zijn idee best lastig, met zijn nieuwe openingsopzet. Uiteindelijk bleef er laat op de avond een stelling over waarin er remise overeen gekomen werd. Na de partij bleek dat Henk correct gezien had dat er meermaals een truc voor zwart in de stelling had gezeten. (1,5-1,5)

Op dit moment was het wel duidelijk dat Evert de winst zou binnen halen. Hij was aanbeland in een eindspel waarin hij iets materiaal meer had, maar bovenal een betere grip op de stelling had. Hij zette dit voordeel en initiatief rap om in het winnende punt. (2,5-1,5)

In ronde twee wacht Mid-Fryslân.

Rating
Rating
Hoop de, S. (Sipke) 1911 Urk van, A. (Auke) 1824 0 – 1
Visser, M. (Mathijs) 1838 Teunis, D. (Dick) 1786 1 – 0
Heide van der, G. (Gerben) 1833 Dijk van, H. (Henk) 1700 ½ – ½
Drijver, E. (Evert) 1793 Kreulen, R. (Roel) 1677 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1844 Gemiddelde Rating: 1747 2½-1½
Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd