Ga naar de inhoud

FSB-1: Schaakwoude pakt cadeautjes uit

De dag voorafgaande aan Sinterklaas mocht Schaakwoude 1 op bezoek bij Mid-Fryslân 1, beide teams zijn vorig jaar gedegradeerd en willen graag weer naar de hoogste klasse van de FSB.

De heenreis ging met wat horten en stoten. De afslag Akkrum was plaats van decor van wegwerkzaamheden, daarmee werd de aanrijdroute verlengd tot Heerenveen. In de zaal werden maar liefst 5 wedstrijden gespeeld, die van Schaakwoude begon iets na achten.

Aan bord 1 speelde Mathijs tegen de sterke Osama Arabi. Hij kwam met wit al gauw in de verdrukking te staan en verloor een kwaliteit. Om wat tegenspel te creëren offerde hij een pion. Arabi koos het verkeerde plan en gaf een stuk weg. Mathijs moest daarna het eindspel met loper, paard en pion tegen een toren nog uitspelen, maar dat lukte hem, dus 1-0.

Evert zat met de zwarte stukken aan bord 4 tegenover Frank Schuurmans. Evert kreeg een loperpaar tegenover een paar zwarte paarden in het centrum. Wit pakte een pion, maar kwam onder zware druk te staan, toen wit dan ook een foutieve zet speelde was Evert er als de kippen bij om een stuk te winnen. Hij moest nog wel even aan de bak om het uit te spelen, maar daarmee werd het wel 2-0.

Op bord 2 speelde Ronald met zwart tegen Erwin Koning. Na de opening verkreeg hij het loperpaar tegen een stel paarden. Hij wilde toeslaan door een loper te ruilen en een pion te winnen, maar wit kon alles verdedigen en kwam gaandeweg beter in het spel. Wit stond vervolgens beter, maar kon ook geen vooruitgang boeken. In een gelijkwaardige stelling werd tot remise besloten, daarmee was de winst binnen. 2,5-0,5.

Sipke en Roelof Kroon bezetten bord 3. Sipke speelde een knappe partij tegen deze sterke tegenstander. Het was een ingewikkelde partij met vele mogelijkheden. In tijdnood speelde Sipke het iets handiger en wist een betere stelling te creëren. Maar plots was het punt binnen toen Roelof door de vlag ging.

Zo had Schaakwoude alle aangeboden cadeautjes gretig uitgepakt en stond er een 3,5-0,5 op het scorebord.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd