Naar de inhoud springen

Een avond vol beslissingen!

Ondanks de externe wedstrijd van het tweede team van afgelopen dinsdag waren er deze competitieronde 9 partijen.

Jan Meijer had zijn dag niet tegen Wim de Vries. Jan deed eerst een paard in de aanbieding en later nog een toren. En Wim was wel scherp.

Bauke speelde een nette partij tegen Menno Veenstra. Een op het oog onschuldige zet van Menno zorgde ervoor dat Bauke een tactische truc kon uitvoeren en een kwaliteit won. Vervolgens werd de druk op Menno zijn stelling opgevoerd en streek deze de witte vlag.

Auke van der Zee moest tegen de ervaren Pé Kooistra. De veel sterker geachte Auke moest in zijn partij hard werken voor het punt, maar kon deze uiteindelijk binnen harken.

Klaas Stellema mocht aantreden tegen onze erevoorzitter. Andries Meijer hield goed stand in zijn partij tegen de vooraf beduidend sterkere ingeschatte tegenstander. Toch bleek het niet genoeg.

Kees en Henk Kooistra gingen een poos gelijkwaardig op, maar toen Henk een fout maakte, was Kees er als de kippen bij om te profiteren.

Henk van der Heide vloog vandaag uit de startblokken tegen Klaas Dijkstra. De koning van Klaas moest hierdoor erg lang in het midden van het bord bivakkeren. Een stuk moest worden gegeven door Klaas om erger te voorkomen. Toch volgde het onvermijdelijke. Een goede overwinning voor Henk.

Gerben en Nathalie speelden een goede partij, waarbij Nathalie lang moest verdedigen, maar binnen het zicht van de remisehaven leek te blijven. Richting het einde verliet ze deze haven heel even, en ze zag deze niet meer terug. Een prima uitgespeeld eindspel bezorgde Nathalie haar eerste verliespunt van deze interne competitie.

Matthijs en Johan Cnossen speelden een ware kraker. De partij was gedurende lange tijd erg spannend, maar richting het einde trok Matthijs de partij goed naar zich toe, en haalde het punt binnen. Wederom door enkele sterke zetten in het eindspel.

1 Nathalie Steringa – Gerben vd Heide 0−1

2 Menno Veenstra – Bauke Vroom 0−1

3 Johan Cnossen – Mathijs Visser 0−1

4 Klaas Dijkstra – Henk vd Heide 0−1

5 Kees Appel – Henk Kooistra 1−0

6 Wim de Vries – Jan Meijer 1−0

7 Petrus Kooistra – Auke vd Zee 0−1

8 Klaas W Stellema – Andries Meijer 1−0

9 Jacoba Hiemstra – Johan Attema 0−1

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd