Ga naar de inhoud

Amir Nicolai wint voor vierde keer op rij het “Jan van der Veen toernooi”

Amir Nicolai wint voor vierde maal op rij Jan van der Veen toernooi in Damwâld.

Afgelopen zaterdag werd er fanatiek geschaakt in “It Skûlplak” in Damwâld, tijdens de 39e editie van het “Jan van der Veen” Schaaktoernooi. Het toernooi is daarmee vernoemd naar één van de oprichters van Schaakwoude, die vooral in de beginjaren van de club het schaakleven in Damwâld en omstreken naar grote hoogte wist op te stuwen.

Vandaag waren er 32 deelnemers present, waaronder ook titelverdediger en Fries Kampioen, Amir Nicolai uit Dokkum. Nicolai had het toernooi al drie keer op rij gewonnen, maar moest in de eerste ronde een half punt afstaan aan Sikko Ros uit Sint Annaparochie. In het vervolg beging Nicolai echter geen misstappen meer. Ros moest nog wel een half punt afstaan waardoor Nicolai voor de vierde maal op rij het toernooi wist te winnen. Achter Nicolai en Ros (tweede) ging Atze Metz uit Boskoop er nog met de derde prijs vandoor.

Op het eind van de middag kon de organisatie terugkijken op een geslaagd toernooi. In de andere groepen werd er ook volop strijd geleverd. In de B, en C-Groep moest er zelf nog gesnelschaakt worden om een beslissing te forceren. In de B-Groep verwees Jan Sybren Zagema uit Odijk, voorzitter van Schaakwoude, Gerben van der Heide naar de 2e plaats. De C-Groep werd uiteindelijk een prooi voor Jan Denkers uit Almere. Ten slotte won Jesse ten Hoeve uit Heerenveen de D-Groep en ten slot ook weer uit Dokkum, won Sjouke Sinia de E-Groep.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd