Ga naar de inhoud

Zevenklapper tegen Lasker 2 geeft Schaakwoude 2 lucht in strijd tegen degradatie

De TC van het 2e had in overleg besloten tot een tactische opstelling en zowel op papier als in de praktijk, pakte dat goed uit.
De opstelling van de tegenstander was precies zoals vooraf werd gedacht en dat gegeven gaf vertrouwen voor de rest van de avond.
Op bord 6 speelde Wopke een puike partij en had nog dezelfde vorm als afgelopen zaterdag in Workum en hij won als eerste om 21.15 uur.
Gerke speelde op bord 3 tegen hun topper en 14 dagen geleden hadden ze ook al de degens gekruisd met een beker wedstrijd en ook nu werd het remise, omdat hij goed verdedigde en wit er niet doorheen kwam.
Op bord 7 speelde Henk vd Heide tegen een invaller en na lang manouvreren won hij alsnog de partij door stuk winst.
Gerben op bord 5 stond de hele avond gedrukt en leek te gaan verliezen, maar door zijn sterke paard bereikte hij de remise haven.
Na 4 partijen dus een tussenstand van 3 – 1 en de andere borden stonden in ieder geval niet minder.
Evert speelde op bord 4 tegen een speler met een lagere rating, maar had moeite om de doorbraak te forceren. Uiteindelijk gaf zijn ervaring de doorslag, omdat zijn tegenstander het spoor bijster raakte in het middenspel en daarna achter de feiten aan liep.
Een gelijkspel was in ieder geval behaald en de overige borden stonden allemaal remise.
Ondergetekende had op bord 2 dezelfde tegenstander als 12 jaar geleden en het moment van revanche was eindelijk aangebroken.
Op het bord bleek daar in eerste instantie niks van, omdat zwart goed speelde en alle gevaren kon bezweren. In het verre eindspel kon de witte Koning met een goede conditie het hele bord overlopen en na het snoepen van 2 pionnen werd de overwinning behaald.
Derhalve een broodnodige overwinning voor het 2e team en op de borden 1 en 8 werd nog gestreden voor de laatste punten.
Henk Broersma speelde op het 1e een taaie partij en kon uiteindelijk met zijn creatieve spel de overwinning binnen slepen.
Op bord 8 speelde Bauke zijn favoriete opening en kwam zoals wel vaker goed uit de opening en met rust en kalmte behaalde hij zijn 1e overwinning dit seizoen in het 2e team.
Een ruime, maar zeker geen geflatteerde overwinning en het 2e stijgt van de 7e naar de 4e plaats op basis van de meeste bordpunten.
Handhaving is in zicht, maar zeker nog niet bereikt, met nog 2 ronden voor de boeg tegen WES en de Donger.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd