Naar de inhoud springen

Wonderlijke Schaakwereld in Workum tijdens FK Rapid voor 4-tallen

Afgelopen zaterdag deden maar liefst 12 Schaakwoudenaren mee aan het FK Rapid in Workum. Deze 12 Schaakwoudenaren waren verdeeld over maar liefst 3 teams (op bordvolgorde):

SCHW 1: 1. Anno Steenberg; 2. Wietse de Jong; 3. Evert Drijver; 4. Jan Sybren Zagema
SCHW 2: 1. Bart Lemstra; 2. Gerben van der Heide; 3. Wopke Brandsma; 4. Jos Boers
SCHW 3: 1. Gerke Ros; 2. Henk van der Heide; 3. Henk Broersma; 4. Klaas Talma

Inderdaad je leest het goed, Klaas Talma raakte voor het eerst in 6 jaar de schaakstukken weer aan, en niet onverdienstelijk ook. Schaakwoude 1 was als 2e geplaatst in groep A. Schaakwoude 2 als 6de en dus laatste in groep A en Schaakwoude 3 als 1e in groep B.

Aangezien we met ons 12-en in totaal 84 partijen hebben afgewerkt zal ik maar een paar van de gebeurtenissen tijdens deze middag aanstippen. Eén van de meest wonderlijke gebeurtenissen was wel dat Schaakwoude 2 ruim boven Schaakwoude 1 is geeindigd en zo beslag legde op plaats 2 achter winnaar Emanuel Lasker. Op zich een heel wonderlijk gebeuren, als je bedenkt dat Anno op bord 1 voor SCHW 1, 6 uit 7 scoorde. Helaas ging het op de overige borden van het 1e niet altijd helemaal goed, dieptepunt was wel de 2 – 2 tegen Sneek. Voor het 2de deed Bart Lemstra zeer goede zaken. Hij behaalde 5,5 punt op bord 1, onder anderen door een hele mooie overwinning op Rienk Sijbesma en Gerke Ros. Aangezien ook de andere leden van dit team boven of volgens verwachting presteerden, stond het team aan het eind van de dag op een keurige 2e plaats. Voor de 2 na laatste ronde stond Schaakwoude 3 nog gedeeld 2de met Schaakwoude 2, maar in een directe confrontatie was Schaakwoude 2 net wat gelukkiger dan Schaakwoude 3. Vervolgens stak Schaakwoude 1 in de laatste ronde nog een stokje voor de stunt die het 3e dreigde uit te halen, maar door de 2,5 – 1,5 overwinning streefde Schaakwoude 1 Schaakwoude 3 nog voorbij. Na het toernooi is een select gezelschap nog gaan eten bij de italiaan in het schone Dokkum. Al met al hebben we een mooie dag gehad!

Voor teamuitslagen zie: http://www.sc-odi.nl/SMWSite%202/index.html
Voor de eindstand zie: http://www.sc-odi.nl/
Voor de persoonlijke prestaties zie: http://www.sc-odi.nl/teamsweb.pdf

2 Reacties

  1. Bart Bart

    Het was erg gezellig zaterdag. Verder goede prestaties van Schaakwoude 2 en 3. Ik denk dat Schaakwoude 1 minder tevreden is.

  2. Jos Jos

    Bij een gelijkspel tegen Schaakwoude 1 was Schaakwoude 3 1e geworden in de B groep en dat scheelt 60,- Euro!

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd