Naar de inhoud springen

Wopke Brandsma nieuwe koploper

Het sterke optreden van vorige week tegen de voorzitter heeft Wopke een vervolg gegeven door een overwinning op Johan Cnossen.
Hij begon rustig te bouwen aan een goede stelling en Johan kwam steeds verder in de verdrukking en na winst van een centrumpion en even later nog een pion was het over en uit.

Pieter van Kammen had tegen Auke vd Zee weer een zware avond; in een gevaarlijke stelling voor allebei kon Auke alle gevaren nog net op tijd pareren en moesten beide genoegen nemen met remise.

Jan Meijer en Mathijs Visser boekten allebei hun tweede overwinning en draaien bovenin mee.

Klaas Dijkstra maakte het Gerke Ros heel lastig en pas in het verre eindspel gaf de routine van Gerke de doorslag.

Bauke Vroom kwam tegen Nathalie Steringa in de problemen door een paar zetten vooruit te denken, waardoor hij zijn loper zette en vergat dat zijn paard ongedekt stond en even later gooide hij de handdoek in de ring.

Henk vd Heide had voor de partij tegen Fokke de Haan moeite om de klok goed in te stellen, maar met wat hulp kwam dat snel in orde.
Beide spelers gingen vol op de aanval en toen Fokke een kwaliteit verloor was het pleit beslecht in het voordeel van Henk.

Wim de vries kwam tegen Johan Attema goed uit de opening, maar een tempo verlies met zijn paard zorgde ervoor dat er voor beide een loper over bleef van dezelfde kleur en daarmee was remise het logische gevolg.

Menno Veenstra is door zijn broer Catrines weer enthousiast gemaakt om in Damwoude mee te doen intern en won van oud penningmeester Sikke de Haan.

Onderin waren er geen verrassingen te noteren, omdat de op papier sterkere spelers allen wonnen.

Een reactie

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd