Ga naar de inhoud

Interne competitie weer begonnen

Zoals ieder jaar werd er geloot voor de 1e ronde en de topper van de avond was de partij tussen Wopke en Gerben; de nummers 1 en 3 van afgelopen seizoen. In een remise stelling bood Wopke remise aan en dat werd geweigerd door Gerben. Daarna won Wopke een pion en kwam er een aanval op het bord die Gerben de Dame kostte en even later ook de partij.

Een ander leuk duel ging tussen Gerke en Bauke; de nummers 2 en 5 van vorig seizoen. Gerke leek een sterk paard te krijgen, maar die kon geen schade aanrichten en Bauke kon met zijn paard een afruil forceren en daarmee de remise uit het vuur slepen.

Fokke speelde tegen Nathalie en dat was een partij op het scherpst van de snede; door Dameruil had Fokke de winst kunnen behalen, maar door een briljante paardzet van Nathalie was remise een terechte uitslag.

Henk Kooistra kan na zijn fietsongeluk weer volledig meedoen en trof in Mathijs een geduchte tegenstander; het verdedigen ging Henk lange tijd goed af, maar uiteindelijk kon Mathijs de partij naar zijn hand zetten.

Pieter zat de hele avond zuchtend achter het bord tegen Catrines, maar won wel een kwaliteit en uiteindelijk ook zijn partij.
Hessel had tegen Kees het beste van het spel en won laat op de avond de partij.

Aps kon tegen good old Pé zijn eerste overwinning van het seizoen boeken en hetzelfde deed Johan Cnossen tegen mevrouw Hiemstra.
Klaas Dijkstra was te sterk voor Albert vd Lijn en blijft een gevaarlijke outsider om hoge ogen te gaan gooien dit seizoen.

De familie Meijer had wisselend succes; Jan won van Klaas Stellema en Andries kon het niet bolwerken tegen Auke.

Volgende week begint ook het jeugdschaken weer om 18.45 uur.

Een reactie

  1. Ronald Ronald

    Zelden zullen er zulke sterke openingsduels uit de koker zijn gekomen. 1-3 en 2-5.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd