Ga naar de inhoud

Vuurwerk en dure missers in 6e ronde

Koploper Wopke Brandsma had zich een heet avondje voorgesteld tegen Auke vd Zee, maar door een vergeten afmelding kwam dat er niet van en kreeg hij het punt cadeau.

Voorzitter Gerben vd Heide heeft door zijn nederlaag in de 1e ronde tegen Wopke de weg omhoog weer gevonden en speelde tegen Gerke Ros alles of niets. Door een stukoffer kreeg hij een aanval en laat op de avond zat er voor Gerke niks anders op dan te capituleren.

De verrassing tot nu toe is Menno Veenstra; weer terug op het oude honk en door goed spel is hij nu een geduchte tegenstander. Dit ondervond ook Mathijs Visser en in een remise stelling was 1 moment van schaakblindheid genoeg om ervoor te zorgen dat Menno met de winst aan de haal ging.

Bauke Vroom had na een aantal remises zijn zinnen gezet op een overwinning en door een prima opstelling van zijn stukken zat er voor Jan Meijer niks anders op dan het hoofd te buigen.

Spektakel was er bij Hessel Sijbersma en Henk vd Heide; door een onoplettendheid van Henk verloor hij een loper en had Hessel de winst voor het grijpen. Maar zoals wel vaker kunnen de kansen keren en na een venijnige torenzet van Henk verloor Hessel een stuk en hiermee ook de partij.

Henk Kooistra speelde een degelijke partij tegen Catrines Veenstra en won uiteindelijk op tijd de partij in een gewonnen stelling.

Wim de Vries heeft zijn hoofd de laatste tijd bij het jeugdschaken en het werk en zag tegen Pé Kooistra over het hoofd dat zijn Dame in een penning stond voor zijn Koning en kon na Dameverlies even later Pé feliciteren met de overwinning.

Fokke de Haan had de jeugd les gegeven en had in Klaas Dijkstra een taaie tegenstander; na stukverlies was het vechten tegen de bierkaai en dat was een hopeloze zaak.

Pechvogel van de avond was de van vakantie teruggekeerde Kees Appel; hij had de winst voor het grijpen en door de tijdsdruk ging hij te snel spelen en misrekende bij het promoveren van de pion en kon hij niks anders dan zijn tegenstander Johan Attema feliciteren.

Onderin versloeg mevrouw Hiemstra ere voorzitter Andries Meijer en ze staat hiermee op 2 overwinningen in de huidige competitie.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd