Ga naar de inhoud

Volop strijd in vierde ronde

Wopke Brandsma blijft goed presteren deze competitie en kreeg tegen Pieter van Kammen een complexe stelling op het bord. Langzaam maar zeker kwam Pieter onder druk te staan om de goede zetten te blijven produceren en vanuit het niets gaf hij een stuk weg en gaf op.

Nathalie Steringa is nog ongeslagen en had aan Mathijs Visser een hele kluif. Zoals wel vaker kwam ze gedrongen te staan en ze heeft dan de kwaliteit om vanuit het niets de winnende zet te zien en toe te slaan en zo geschiedde ook vanavond.

Gerke Ros had een hele zware avond tegen Menno Veenstra die vrijuit speelde en niet voor Gerke onder deed. Dit ging wel ten koste van zijn tijd en uiteindelijk deed dit hem ook de das om.

Jan Meijer had Johan Cnossen de laatste drie keer verslagen en dat speelt niet echt lekker als je weer tegen elkaar moet. Het credo beter een half ei dan een lege dop gold voor Johan en hij nam genoegen met een halfje.

De neven Henk en Gerben vd Heide maakten er een lange partij van. In een remise stelling werd er door gespeeld tot de laatste snik en was het Gerben die met enig fortuin de gelukkigste van de avond was.

Een ander titanen gevecht was de partij tussen Fokke de Haan en Hessel Sijbersma. Zoals wel vaker ging de strijd door tot het bittere eind en in een eindspel met ieder een toren en 6 pionnen, koos Hessel een betere voortzetting dan Fokke en kon toen de felicitatie in ontvangst nemen.

De eerste overwinning van de avond was voor Wim de Vries die tegen Sikke de Haan mat kon geven met zijn loper.

Aps Steenberg heeft tegenwoordig moeite om zijn concentratie vast te houden en bood in een voor hem voordelige stelling remise aan en dat werd aangenomen door Albert vd Lijn.

Onderin was de strijd tussen twee oud gedienden te weten Pé Kooistra en ere voorzitter Andries Meijer. Pé trok aan het langste eind en is nu van de hatelijke nul af.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd