Ga naar de inhoud

Volgende week alles of niets voor 3 Schaakwoude teams

Komende maandag mag het 4e als eerste proberen zich te handhaven in de 2e klasse A van de FSB met een uitwedstrijd tegen NEO uit Burgum.

Iedereen is present, maar het zal een hele toer en zware kluif worden om een gelijkspel uit het vuur te slepen, wat handhaving zou betekenen.

Met name de eerste 3 borden van NEO zijn ijzersterk, waaronder de topper Sjoerd Hoekstra met een ELO van 2037.

Ook al zegt dat lang niet altijd alles, maar zijn externe resultaten spreken wel boekdelen met 4 uit 5 en een TPR van 2051.

De punten zullen waarschijnlijk op de onderste borden gehaald moeten worden, maar garanties daarvoor zijn er niet.

Met 1 overwinning uit 6 speelt het 4e een dramatisch seizoen, ook al werd er vaak strijdend ten onder gegaan.

Bij een nederlaag is het afwachten of WES een dag later tegen BOB haar sportieve plicht nakomt; omdat ze ook nog kans maken op het kampioenschap, ga ik daar wel vanuit.

Donderdag speelt het 3e thuis tegen ODI uit Workum en heeft na het gewonnen beroep van de 2 punten aftrek alles weer in eigen hand.

Twee dagen eerder speelt DSC 2 tegen de Lege Geaen en bij verlies of een gelijkspel handhaaft het 3e zich in de 2e klasse B van de FSB door het aantal bordpunten.

In ieder geval zal het 3e van tevoren weten wat voor resultaat er gehaald zal moeten worden en dat speelt toch altijd lekker in principe.

Ons vlaggenschip speelt volgende week zaterdag haar laatste ronde van de 3e klasse KNSB tegen Haren 2 en heeft handhaving door het verlies tegen Groningen 3 niet meer in eigen hand.

Met beide 5 match punten, maar 3,5 bord punten minder, zal het een dubbeltje op zijn kant worden en is de kans aanwezig dat het 1e met 7 match punten alsnog degradeert.

Terugkijkend heeft het 1e meerdere kansen gehad om zich al veilig te spelen, maar ze spelen wel een niveau hoger natuurlijk en met een ander speel tempo; 6 i.p.v. 4 uur.

Kortom; het zal een spannende week worden en hopelijk speelt iedereen de sterren van de hemel, zodat dit seizoen met een positief gevoel kan worden afgesloten.

Succes allemaal!

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd