Naar de inhoud springen

Topper interne onbeslist

In ronde 25 stond de topper tussen de nummer 1 en 3 op het programma; oftewel Jan Sybren tegen Gerke.

Gerke speelde met wit zijn vertrouwde opening, maar Jan Sybren kon alles rustig pareren.

Alleen bij winst kon Gerke nog aanspraak op de titel maken, maar dat kon alleen door risicovol te forceren en hij nam daarom toch maar genoegen met remise.

Hiermee is de strijd voor het kampioenschap eigenlijk gestreden en lijkt het erop dat Jan Sybren zijn titel van vorig jaar gaat prolongeren.

De nummer 2 op de ranglijst Evert speelde met zwart tegen ondergetekende, de nummer 6 en zou alleen bij winst nog meedoen voor de titel.

Wit speelde voor de verandering en tot verrassing van Evert op de aanval en kwam voor zijn doen zeer goed uit de opening.

Na wat speldenprikjes over en weer won wit een kwaliteit en stond ook voor in tijd en zwart moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen.

De inspanning voor wit had wel veel energie gekost en bij zet 32 deed zwart met nog 2,5 minuut een remise aanbod en daar had wit nog 14 minuten bedenktijd voor.

Na 10 minuten alle varianten door te hebben berekend, kwam wit tot de conclusie dat de winst niet zomaar voor het oprapen lag en nam genoegen met een dikke plus remise.

De nummers 5 Henk en 7 Bart speelden om de aansluiting te houden bij de top 4 en Henk speelde alles of niets.

Bart doorzag alles op tijd en na het optrekken van de rook werd uiteindelijk de vrede getekend, waardoor er weinig zal veranderen in de stand.

In het spoor van de top 7 staan Bauke en Gerben en zij speelden tegen Pieter en Mathijs om in de top 10 te blijven.

Bauke speelde zijn favoriete opening en kwam goed te staan en Pieter moest in de verdediging om niet overlopen te worden.

Na een pionnen ruil in het centrum verloor Pieter even later een stuk en speelde daarna een verloren wedstrijd.

Gerben stond de hele partij beter en halverwege ging de telefoon van Mathijs af; reglementair is dat een 0, maar Gerben bleef sportief doorspelen.

Uiteindelijk ging Mathijs in een verloren stelling door de tijd, waardoor er alsnog niks was aan te merken aan de uiteindelijke uitslag.

Bauke en Gerben staan nu ook  vlakbij de 4e plaats en hebben alles in eigen hand de resterende wedstrijden om hoog te eindigen.

Met nog 2 ronden te gaan lijken de kaarten geschud voor de top 3, maar voor de plaatsen 4 tot en met 8 is nog van alles mogelijk.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd