Naar de inhoud springen

Vier geslaagden stap 1 bij de jeugd

Familie de Zwart had gisteravond een spannende gebeurtenis voor de boeg; Annie, Simone, Marije en Jelle-Jan deden examen voor stap 1.

Het examen bestond uit 22 vragen, waaronder 2 vragen bestaande uit a t/m d, waardoor er 24 punten waren te verdienen en om te slagen had iedereen 16 punten nodig. Kortom er mochten 8 fouten worden gemaakt.

Vorige week donderdag hadden ze een proefexamen en allevier hadden ze twee fouten en zouden dus ruimschoots zijn geslaagd.

Anneke was wel een beetje gespannen en jeugdleider Jos had er wel vertrouwen in, omdat hij ze goed genoeg vond om dit examen te maken en te halen.

Het examen vond plaats bij de Donger in Dokkum en er waren ook kinderen die stap 2 probeerden te halen. Onder leiding van consult Eppie Bergsma uit Franeker had iedereen een uur de tijd om alle 22 vragen te maken.

Jelle-Jan was als eerste klaar en na controle was hij geslaagd met een paar schoonheidsfoutjes. Annie was als tweede klaar en bleek de lesstof volledig onder de knie te hebben, getuige het behaalde cijfer van een 10 en dus nul fouten.

De zusjes Marije en Simone volgden al snel, maar het was een drukte van belang bij de tafel van Eppie en hierdoor liet hun uitslag lang op zich wachten.

Bernard Keizer gaf uiteindelijk het verlossende antwoord en al snel bleek dat ook de tweeling zusjes met vlag en wimpel waren geslaagd met een 8,5 en een 9.

Hierdoor kon het feest los barsten in huize de Zwart en werd deze heugelijke gebeurtenis vastgelegd door een foto met de trotse moeder en haar kroost.

Volgend doel is nu uiteraard stap 2 en dat zal na de zomer zijn. Het is nu nog spannend wie er bij de jeugd kampioen gaat worden; de strijd zal gaan tussen Annie en Jelle-Jan en ze treffen elkaar nog in de competitie. Annie heeft op dit moment de beste papieren en we zullen zien of ze haar hoofd koel weet te houden.

 

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd