Ga naar de inhoud

Verlies Schaakwoude 2 kleine smet op feestvreugde

Alles draaide zaterdagmiddag 4 april om het eerste. Het tweede kon noch degraderen noch kampioen worden. Er stond dus niks meer op het spel. Om deze reden was één van de sterkste tweede team spelers uitgeleend aan het eerste. Ook waren spelers van het tweede opvallend vaak bij de borden weg om te kijken bij het eerste team. Vandaag moest aangetreden worden tegen het al gedegradeerde knudde.

Schaakwoude ging goed uit de startblokken, Wietse de Jong op bord 1 bracht de reserves al snel op voorsprong. Zijn tegenstander Abe Willemsma ging al vroeg de fout in. Op bord 2 leek het erop dat Jouwert Turkstra zijn opponent met aggresief spel snel zou overvleugelen. Ergens koos Jouwert echter een verkeerde voortzetting. In een woud van complicaties die nu ontstond bleek de Knudde speler het beste te hebben gerekend 1-1. Erg jammer want waarschijnlijk was dit de laatste externe wedstrijd die Jouwert voor Schaakwoude heeft gespeeld. Een overwinning was een mooier afscheid geweest. Jarenlang is Jouwert van grote waarde geweest voor het eerste en tweede team.

Invaller op bord 8 was Jan Meijer. Jan had het zoet van de overwinning afgelopen donderdag nog geproefd, en hij was erg gemotiveerd omdat nog eens te herhalen. Ook Jan leek met aggresief spel zijn tegenstander te overvleugelen. Jan had zijn verdediging even in de steek had gelaten om de tegenstander mat te zetten. Dit werd hem noodlottig omdat hij nuzelf dreigde te worden matgezet. Jan kon met zijn koning nog vluchten, maar het was over en uit. 1-2. Tegelijkertijd verloor Fedde ook, maar van deze partij heb ik weinig gezien. We stonden dus nu met 3-1 achter.

Een overwinning was, als het een beetje meezat toch nog mogelijk. Alle vier overgebleven borden stonden voor ons goed. Naast mij zat invaller Wesley Bloemsma en het was indrukwekkend om te zien hoe hij zijn partij had opgezet. Eindelijk lijkt Wesley uit zijn grote vormcrisis te komen. Het begint eentoning te worden maar ook Wesley leek zijn tegenstander van het bord te spelen. Foutieve voortzetting, toch nog proberen te winnen en ook deze partij ging verloren 1-4.

Gerben vd Heide stond een pion voor, maar kon de pluspion niet uitbuiten. Meer dan remise zat er niet in dus moesten we berusten in een nederlaag voor het team. Bauke en Catrines stonden toen op het punt om te winnen. Zo geschiedde ook waardoor de kleinst mogelijke nederlaag werd geleden van 3,5-4,5. Veel belangrijker was dat het eerste in de naburige zaal wel wist te winnen!

 

 

  

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd