Ga naar de inhoud

Veel publiek bij Jeugdtoernooi Schaakwoude

Zaterdag 14 februari organiseerde Schaakclub Schaakwoude voor de dertigste keer haar jaarlijkse jeugdtoernooi. Het evenement trok in “’t Skulplak”, 82 deelnemertjes en kende veel publieke belangstelling.

Slechts weinig spelers hadden zich voor de hoofdklasse aangemeld. Hier werd een tweekamp georganiseerd tussen Jacob Wijnsma uit Damwoude en Allard Struiksma uit Boksum. Beide spelers hadden al vaak tegen elkaar gespeeld en zijn aan elkaar gewaagd. Vandaag was Jacob echter duidelijk sterker. De tweekamp werd met 3-0 in zijn voordeel beslist. 

In de eeste klasse ging de finale eindstrijd tussen de winnaar van vorig jaar in deze klasse, Silvie vd Werf uit Assen en Anne-Maja Kazarian uit Heerenveen. Anne-Maja was vorig jaar nog winnaar in de tweede klasse en was in haar groep duidelijk de sterkste. In de finale bleek Anna-Maja ook te sterk voor Silvie. Dit zal ongetwijfeld niet de laatste prijs voor het Heerenveense schaaktalent zijn.

In de tweede klasse ging de eindstrijd tussen schakertjes van JSC Opsterland. Rienk Taekema uit Terwispel versloeg clubgenoot Bart Scholten uit Beetsterzwaag en werd zo winnaar van de wisselbeker.

In de derde klasse mochten uiteindelijk twee spelers uit Heeg uitmaken wie zich vandaag de sterkste mocht noemen. Hasse Aartsen versloeg zijn dorpsgenoot Christiaan Wynia .   

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd