Ga naar de inhoud

Schaakwoude 2 wederom te sterk voor WES.

Schaakwoude 2 wederom te sterk voor WES.

Op vrijdagavond 13 februari mocht Schaakwoude 2, WES uit Wolvega ontvangen in het ijsclubgebouw aan de Wyger Martensstrjitte. In de afgelopen ontmoetingen bleken de reserves van Schaakwoude vaak te sterk voor de Stellingwervers. Vooral op de laatse borden liet WES vaak de punten liggen. Laat dit nu de borden zijn die bij WES nu flink zijn versterkt. Daardoor kon WES afgelopen jaar ook naar de 1e klasse promoveren zodat er werderom een ontmoeting tegen Schaakwoude 2 op de agenda kon komen. 
 

8:45 snelle overwinning Christiaan 1-0
10:10 remise Bauke 1,5-0,5 tegenstander vlucht in eeuwig schaak om mat te onlopen
10:15 Willem wint 2,5-0,5
10:25 Eelkema remise 3-1
 
Nu wordt het spannend. Fedde staat verloren. Wietse staat onder druk, evenals Atze. Catrines ongeveer gelijk. Het is belangrijk dat Wietse nu remise houdt.
 
11:25 Wietse remise 3,5-1,5
11:50 Fedde wint fortuinlijk nadat zijn tegenstander zijn winststelling verprutst 4,5-1,5
11:55 Catrines remise 5-2
12:05 Atze die inmiddels gewonnen stond stuit met pluspion op een taaie verdediging van opponent Remco Heite. Hij begint aan een ambitieus winstplan, waarbij de pluspion wordt teruggegeven. Beide tegenstanders in tijdnood, en Atze kiest in de finale uitvoering van zijn plan voor een verkeerde voortzetting. Nu kan Heite zijn paard Atze zijn inmiddels onverdedigbare pionnen ophalen. Heite wint dus 5-3.

Door deze uitslag hoeft Schaakwoude 2 in elk geval niet meer te vrezen voor degredatie. Voor WES helaas des te meer. Schaakwoude 2 blijft met twee verloren matchpunten nog steeds in de race voor het kampioensschap. Al zullen we nog wat aan ons bordgemiddelde moeten doen. Sneek 3 heeft duidelijk veel betere papieren. Gelukkig werd een herhaald verzoek van Sneek om Schaakwoude twee matchpunten in mindering te brengen door de commise van beroep naar de prullebak verwezen.  

Maar eerst staat volgende week de inhaalwedstrijd tegen Westergoo op het programma.
 
 
Volledige uitslag

Wietse de Jong – Robert Stallinga 0,5-0,5
Willem Woudstra – Fokke Jonkman 1-0
Atze Metz – Remco Heite 0-1
Jan Eelkema – Miranda Kersbergen 0,5 -0,5
Bauke Vroom – Gerrit Groen 0,5 – 0,5
Fedde Verf – Meine Wassenaar 1 – 0
Catrines Veenstra – Martijn Veldhuizen 0,5 -0,5
Christiaan Houpst – German Popken 1-0

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd