Ga naar de inhoud

Topper tussen nummer 1 en 2 onbeslist

Koploper Wopke Brandsma speelde tegen Nathalie Steringa en zij was een dag eerder thuis gekomen van vakantie en was volgens eigen zeggen jetlag vrij. In haar spel was dat eerst niet te merken, omdat ze 2 pionnen achter kwam. Wopke ging toen veel tijd investeren om mat te zetten en verloor toen een belangrijke pion en uiteindelijk waren beide spelers tevreden dat het ver na middernacht remise werd.

Gerke Ros had een zware kluif aan Henk Kooistra en tot zet 20 was alles in evenwicht, maar na stukverlies kon Henk de handdoek in de ring gooien.

Mathijs Visser komt langzaam op stoom en versloeg na een lang gevecht Klaas Stellema.

Johan Cnossen heeft dit seizoen al een paar keer gewonnen na een remise aanbod; ook vanavond tegen Henk vd Heide gebeurde dit. Henk stond een pion voor, maar zag geen winstplan en na het remise aanbod van Johan deed hij een stuk in de aanbieding en kon toen opgeven.

Klaas Dijkstra heeft de weg omhoog gevonden en won na een boeiend gevecht van Hessel Sijbersma in het verre eindspel.

Johan Attema had Catrines Veenstra in de tang, maar kon niet door drukken en verloor uiteindelijk door Dame schaak en mat door de pion.

Fokke de Haan behaalde zijn eerste winst op mevrouw Hiemstra en Aps Steenberg versloeg oud penningmeester Sikke de Haan.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd