Ga naar de inhoud

Bauke Vroom zorgt voor sensatie

Als bij de indeling die je van tevoren maakt iedereen aanwezig is en je ervan uitgaat dat je tegen een bepaalde speler moet en als je dan op papier ziet dat je door een afmelding toch een andere tegenstander hebt, wat doe je dan?

Dit overkwam Bauke Vroom vanavond en zijn tegenstander werd onze voorzitter Gerben en niet Henk vd Heide. Mentaal zal dan wel de knop om moeten en Bauke kwam een pion achter met voor beide nog een Dame en een toren en vier tegen drie pionnen. Gerben probeerde uit alle macht een matnet te vinden en vergat 1 moment zijn verdediging en dat ging ten koste van zijn toren en even later ook de partij.

Koploper Wopke Brandsma had een zware avond tegen Klaas Stellema; door een loperoffer dacht Klaas tegenspel te krijgen op beide vleugels, maar de loper van Wopke bleek uiteindelijk te sterk.

Mathijs Visser en Gerke Ros deden elkaar geen pijn en namen genoegen met remise.

Henk vd Heide is de laatste tijd uit vorm en hij verloor tegen Pieter van Kammen eerst een kwaliteit en even later ook nog een paar pionnen en kon toen snel daarna opgeven.

Jan Meijer en Henk Kooistra hadden een leuke partij en Jan had de beste papieren door stukwinst, maar door taai verdedigen van Henk was remise het resultaat.

Pechvogel van de avond was Hessel Sijbersma; Johan Cnossen deed een remise aanbod en Hessel wou vol voor de winst gaan en na een Damezet was het heel snel afgelopen door mat van Johan.

Albert vd Lijn kreeg tegen Johan Attema een sterke centrumpion en won daarmee een paard en wat Attema ook probeerde, Albert bleef de goede zetten produceren en won uiteindelijk de partij na opgave.

De partij van de avond ging tussen Wim de Vries en Fokke de Haan. Door vol op de aanval te spelen won Fokke een stuk en leek de winst voor het grijpen. Wim zag over het hoofd dat hij dat stuk kon terug winnen en leek een verloren strijd te leveren. Door zijn loper kon hij alle gevaren toch trotseren en een zwaar bevochten halfje noteren.

Onderin kon Kees Appel zijn eerste overwinning van dit seizoen boeken op onze ere voorzitter Andries Meijer.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd