Naar de inhoud springen

Sipke Ernst wordt 5e op NK Schaken

Erelid Sipke Ernst is vijfde geworden op het NK schaken in Amsterdam. Het was de twaalfde keer dat Sipke meedeed met het NK, dit is natuurlijk een geweldige prestatie op zich.

Tot de rustdag scoorde hij uit de eerste vier wedstrijden twee punten. Met deze score kon hij redelijk tevreden zijn. In de eerste ronde verloor hij namelijk met zwart van Benjamin Bok. Hij herstelde zich goed door met zwart remise te spelen tegen tweevoudig Nederlands kampioen Sergei Tiviakov. Daarna behaalde hij de winst met wit tegen Erwin L’ami en tenslotte nog een remise met zwart tegen Robin van Kampen.

Daarna vervolgde Sipke zijn toernooi met een nederlaag tegen Anish Giri (top 10 wereld en 3x NK). Helaas blunderde hij in een mogelijke remisestelling. In ronde 6 kwam hij remise overeen met Roeland Pruijssers. In de laatste ronde hield hij Loek van Wely (7x NK) van een barrage af met Anish Giri. In een partij met wisselende kansen versloeg hij Loek van Wely en zo eindigde Sipke met 3,5 uit 7 op een verdienstelijke vijfde plaats.

Meer informatie is te vinden op: http://www.nkschaken.nl/

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd