Ga naar de inhoud

Schaken in Damwâld ronde 20- 28 februari

Ook deze avond werd door de Damwâldster schakers weer volop gestreden voor de punten. Alhoewel gestreden? Wopke Brandsma en Gerke Ros hadden geen zin om er een lastig avond van te maken. Snel werd hierbij allerlei materiaal afgeruild. En toen de schrijver van dit stuk nog slechts bij zet 4 was aanbeland, werd tussen Gerke en Wopke de vrede getekend.
Nieuw lid Pieter Rekker mocht het opnemen tegen de zeer ervaren Sikke de Haan. Al hoewel Pieter nog veel ervaring moet ontberen wist hij de oud penningmeester toch te verschalken.
Onze huidige penningmeester Hessel Sijbersma was niet van plan om in een zelfde lot te schikken. Hij trok alle registers open, maar zag daarbij wel een matcombinatie over het hoofd. Dit kostte hem dan ook de partij tegen Folmer Heikamp.
Jacoba Hiemstra ging agressief in de aanval tegen Pee Kooistra. De aanval kostte Pee Kooistra een paard, maar na afruil wist hij toch optimaal te profiteren van de gaten die in de stelling van Jacoba Hiemstra waren gevallen. Zo kon Pee Kooistra de winst toch naar zich toe trekken.
Pieter van Kammen wist in het middenspel twee pionnen van Nathalie Steringa te snoepen. Na dameruil bleek dit genoeg voor de winst.
Het topduel van de avond ging tussen clubkampioen Henk vd Heide en de huidige koploper Siebren Westra. Het werd een tactisch slagveld en Siebren wist met de witte stukken een pion te winnen. Toen Henk in het eindspel nog een combinatie mistte was het over en uit.
Verreweg de langste partij van de avond ging tussen Gerben vd Heide en Bauke Vroom. Gerben moest toestaan dat Bauke met zwart veel druk kreeg via de half open G-lijn. Gerben wist een soort fort te bouwen en wist toe te slaan na een aantal zwakkere zetten van Bauke. Hierbij won Gerben twee pionnen en na dameruil leek het dat Bauke langzaam maar zeker het onderspit moest gaan delven. Bauke zijn overgebleven stukken stonden echter erg actief en hiermee wist hij het verlies van twee pionnen toch te compenseren, waardoor deze partij uiteindelijk in remise eindigde.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd