Naar de inhoud springen

Schaakwoude zeer fortuinlijk naar halve finale FSB beker

Voor het viertal stond de derby tegen De Donger op het programma; Henk vd Heide besloot om intern te spelen en Sipke de Hoop had het te druk en hierdoor vielen Mathijs en Bauke in.

De gasten uit Dokkum hadden een verrassing, omdat de sterkste speler op het 2e bord uitkwam en hun vice kampioen op het 3e bord.

Gerke speelde hierdoor op het 1e bord tegen hun teamcaptain Jellema en had door loting zwart gekregen en kreeg een zware partij. Hij bood remise aan, omdat het leek dat de andere borden wel goed voorstonden. Waarom dit werd aangenomen blijft een raadsel, maar lekker was het wel.

Wopke op bord 2 had de zware taak om ervoor te zorgen dat hun topper niet ging winnen en dat slaagde; hij stond zelfs beter toen hij remise aanbood en Cliteur kon niks anders dan dit aannemen.

Op bord 4 voltrok zich daarna een klein drama, doordat Bauke ogenschijnlijk uit het niets onnodig de kwaliteit verloor tegen Posch waardoor het leek dat hij de partij ging verliezen. Door eeuwig schaak kon hij zijn vege lijf redden en hierdoor kwam alle druk op Mathijs te liggen.

Tegen sterke spelers kan hij ervoor zorgen dat zijn niveau omhoog gaat en ook nu speelde hij ijzersterk tegen Odijk. Hij kwam goed te staan en na de uitslagen op de andere borden werd er onderling tot remise besloten, zodat er nog gevluggerd moest worden om de winnaar te bepalen.

Bauke verloor hierin vrij kansloos en Gerke trok de stand gelijk; Wopke verloor ook en Mathijs kon in twee zetten mat. Door schaakblindheid zette zijn opponent zijn Dame net even verkeerd en Mathijs kon deze gewoon slaan en won met heel veel geluk nog de partij.

Hierdoor was de stand weer in evenwicht en dan wordt de uitslag van het 4e bord eraf getrokken en hierdoor werd Schaakwoude de gelukkige winnaar.

Op 14 april a.s. kan De Donger revanche nemen voor deze ongelukkige nederlaag in de slotronde van de FSB competitie.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd