Ga naar de inhoud

Schaakwoude wint in de beker van Jurjen Tolsma

Schaakwoude heeft donderdag 26 november in Stiens een relatief eenvoudige overwinning behaald op Jurjen Tolsma.

Gespeeld werd in de mooie maar ook iets wat rommelige bovenzaal van cafe de smalle brug in het centrum bij Stiens. Het lot bepaalde dat Schaakwoude zwart had op de oneven borden.

Het eerste punt ging rond een uur of tien naar Gerke Ros die op bord twee speelde tegen Toni Garcia. Gerke kwam een aantal pionnen voor, gaf die weer weg om in een totaal gewonnen eindspel terecht te komen. De tegenstander kon promotie van één van Gerke zijn pionnen niet tegenhouden, waarmee de winst naar Gerke ging.

Wopke speelde op bord 1 tegen Bouke Woudstra en klaagde halverwege de avond dat hij zijn positie had verprutst. Toch ging de tegenstander tactisch in de fout waardoor het punt toch naar Wopke ging.

Bauke speelde op bord 3 tegen Jaap Overeem. De tegenstander besloot de kat eerst niet uit de boom te kijken, maar meteen agressief in de koningsaanval te gaan. Bauke moest even alle zeilen bij zetten, toch kwam zijn koning nimmer echt in gevaar. Een kwaliteit ging van de tegenstander verloren en de witte stukken moesten terug in de verdediging in. Nu moest Bauke even het goede plan vinden om de overwinning binnen te halen. Dat lukte niet direct, maar geholpen door een fout van de tegenstander werd de witte koning toch nog vrij snel mat gezet.

Henk speelde als laatste tegen Piet Hoogland. Al snel kwam Henk een pion voor. Deze pion bleef Henk voor tot in het eindspel. Hiermee had Henk goede kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Henk wist echter niet dat Bauke al  gewonnen had en dacht dat er een 2-0 tussenstand op de borden stond. Een remise-aanbod van de tegenstander werd in het belang van het team dan ook snel aangenomen.  

Daarmee kwam een 3,5-0,5 overwinning op de borden, en blijft Schaakwoude in de race voor het bekertoernooi.

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd