Ga naar de inhoud

Schaakwoude strikes again

De leden van Schaakwoude gingen zaterdag 12 november in de weer met ballen, een hele andere discipline dan het gebruikelijke schaakhout. Ook deed blijken dat KNSB-ratingpunten hierbij niet van toepassing zijn. De aanhang mocht deze keer ook mee en deed ook meteen van zich spreken. Met een aantal van 28 personen was de opkomst goed te noemen. 

Bij bowling- en zalencentrum Dokkum streek de groep omstreeks kwart over acht neer. De schoenen werden verruild voor Pipo de Clown-schoenen en Hessel verdeelde de deelnemers over vijf banen. Rond de klok van half negen vlogen de eerste bowlingballen al over de baan. Er werd met veel enthousiasme gespeeld, al bleek al snel dat de baan niet altijd meewerkte. Op de meeste banen bleek er wel eens een systeemtechnisch foutje voor te komen. Zo gooide Hessel eindelijk een strike, maar verscheen er toch nog een bowlingpin op de baan. In andere gevallen was er sprake van een zwevende pin, die in sommige gevallen zo vriendelijk was om enkele andere pinnen om te gooien.

In de eerste ronde werd er met veel energie gespeeld. Zo kwam op baan 1 kwam Pieter tot de hoogste score, hij kon nog net de eindsprint van Johan Cnossen weerstaan.  Op baan 2 deelden de spelersvrouwen de lakens uit. Evalien gooide met 118 punten de hoogste damesscore van de avond, hiermee bleef ze haar nieuwbakken man Ronald nipt voor, hij kwam niet verder dan 115 punten. Op baan 3 stonden Jan en Ronald gebroederlijk bovenaan met de eerder genoemde 115 punten. Evert kon de bumpers wel gebruiken, hij kon zijn vizier maar niet scherp stellen. Heeft Bart stiekem vooraf geoefend? Deze Kingpin kwam tot de hoogste score van de avond met maar liefst 162 punten, dit had hij mede te danken aan zijn gigantische eindsprint van 3 strikes op een rij. Wopke zijn prachtige score van 114 bleef hierbij onderbelicht. Op baan 5 kwam Gert-Jan tot 128 punten, toonde hij hiermee aan dat een hoge rating wellicht wel een garantie voor een hoge bowlingscore is? 

Deze ronde werd onder het genot van een hapje en drankje geëvalueerd aan de bar. Hoe los je nu een split op? Moet je schuin op de baan aan komen lopen? Welk gewicht heeft de ideale bowlingbal? Maar natuurlijk was er ook tijd voor andere onderwerpen en al snel bleek dat zeker niet alleen het schaken de boventoon voert. 

Voor de tweede ronde gold natuurlijk nieuwe ronde, nieuwe kansen. Big Lebowski Johan Cnossen bleek stabiel te spelen en gooide de ene na de andere spare, maar technische mankementen weerhielden hem van strikes. Met zijn score van 130 was hij zonder deze problemen dichtbij Bart in de buurt gekomen. Kees kwam in de tweede ronde iets beter in zijn spel, hij kon de meeste van zijn vier dames verslaan, hij moest alleen in Evalien zijn meerdere erkennen. Evert gooide ook nu weer erg krachtig en wisselvallig, mede daardoor ging Geertje (vrouw van Wopke) in deze ronde er op baan 3 met de winst vandoor. Op baan 4 ging het lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk was het toch weer Bart die wist te winnen. Anneke kunnen we wel als erg constant betitelen, zij gooide twee keer 104 punten. Op baan 5 was de energie ver weggezakt, niemand gooide meer boven de 100 punten. Gerben en Gert-Jan kwamen beide tot 90 punten. 

De meeste spelers wisten toch wel tot een strike of anders in ieder geval een spare te komen. Bart kwam maar liefst tot een totaal van 7 strikes. Is een strike vergelijkbaar met mat in één? En zou een spare dan mat in twee zijn?

In ieder geval beleefde iedereen een gezellige avond. Misschien een nieuwe traditie?  

 

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd