Naar de inhoud springen

Schaakwoude Krokuscup richting climax

Inmiddels zijn de tweede ronde en de halve finales van de Schaakwoude Krokuscup ook gespeeld, datzelfde geldt voor de tweede en derde ronde van de afvallerspoule. De online schaakborden waren weer het decor van mooie partijen.

In de bovenste helft van het schema won de speler met de hoogste rating, Amir Nicolai, in de tweede ronde van de finalist van de Schaakwoude Midwintercup Bart Lemstra door een 1,5 -0,5 zege. Evert Drijver kon de winnaar van de Schaakwoude Midwintercup Sikko Ros niet voldoende verrassen. Evert had in de eerste partij voldoende kansen, maar hij liet zich pardoes mat zetten. De tweede partij eindigde in remise. In de onderste helft speelden Christian Torensma en René Renders tegen elkaar, ook hier werd het 0,5-1,5, hiermee wist René zich voor de halve finales te plaatsen. Zijn tegenstander moest komen uit de match Selwin Keuning – Sipke de Hoop. Selwin wist Sipke met 2-0 te verslaan.

In de afvallerspoule werden er in de tweede ronde 12 matches gespeeld. In de kop van het klassement wist Ronald van der Veen Sven Broersma te verslaan. Jan Torensma versloeg Folmer Heikamp. Een verrassing was wel dat Richard Buurstra de hogergerate Dirk Müller versloeg. Gert Jan Rauw had de nodige moeite met Mark Folbert, maar hij wist uiteindelijk nipt te winnen. Sander Visser boekte een keurige zege op Kees Appel en ook de zege van Auke Postma op Adriaan Raap is zeker vermeldingswaardig.

Daarna volgden de halve finales van de Schaakwoude Krokuscup. Alles Schaakwoude-spelers lagen inmiddels uit de knock-outfase, zij moesten dus met elkaar de strijd aangaan in de afvallerspoule. In de eerste halve finale troffen Philidor-speler Amir Nicolai en Emanuel Lasker-speler Sikko Ros elkaar. Het werd een memorabele match. De uitslag 3-5 in het voordeel van Sikko zegt voldoende. Dit is wat het publiek wil zien. In de andere halve finale troffen Sneek-speler Selwin Keuning en Pallas-speler René Renders elkaar. Deze match had ook een verlening nodig, hier werd het 3-1 voor Selwin. Dit betekent dat Sikko Ros en Selwin Keuning elkaar in de finale ontmoeten.

In de derde ronde van de afvallerspoule verloren beide Torensma’s, vader Jan verloor van Bart Lemstra en zoon Christian verloor van Jan Sybren Zagema. Daarnaast kwam Evert Drijver ook op 3 punten door Ronald van der Veen te verslaan. Richard Buurstra kwam ook op 3 punten door van Menno Veenstra te winnen. Andere opvallende zaken waren dat Fedde Verf Mathijs Visser op een gelijkspel wist te houden. Auke Postma vloerde ook Niels Darwinkel. Ook hier volgt nog één ronde.

Hier de koppelingen naar knock-outfase van de Schaakwoude Krokuscup en de afvallerspoule.

Advertenties geblokkeerd