Ga naar de inhoud

Schaakwoude II – Steenwijk

Om mij, onduidelijke redenen is helaas het vorige verslag op één of andere wijze verwijderd. Daarom vond ik dat er maar wat anders terug moest komen op deze website. Ten slotte mag geen afbreuk worden gedaan aan de prestaties van zowel Steenwijk als Schaakwoude II.

In de afgelopen wedstrijd is Schaakwoude II onderuit gegaan tegen Steenwijk I, terwijl het na 3 partijen nog op voorsprong stond tegen Steenwijk. Het tweede miste Wytze Visser welke zich i.v.m. ziekte had afgemeld. S’morgens werd Catrines Veenstra nog bereid gevonden om in te vallen.

Spoedig kwam Schaakwoude op voorsprong door een goede partij van Folmer Heikamp. Voorwaar niet gek als je verwacht dat beide heren aan elkaar gewaagd zijn. (1-0)

Als tweede won Bauke tegen de dit seizoen nogal ongelukkige Jon Derks. Ondanks zijn openingskeuze (zijn tegenstander speelt deze opening ook wel) kwam de steenwijker nog goed uit de opening, maar daarna ging het spoedig mis. Bauke is bezig aan een goed seizoen! (2-0)

Invaller Catrines leek inmiddels een gelijkwaardige stelling in het eindspel bereikt te hebben, waardoor hier tot remise besloten werd. Na de partij baalde Catrines toch wel enigszins, toen in de analyse bleek dat hij bij correct spel de betere kansen zou krijgen. (2,5-0,5)

Schaakwoude II stond dus 2,5 – 0,5 voor. Maar op dat moment waren de topborden, de borden waar de grootste krachtverschillen te verwachten waren (op basis van rating) nog bezig. Zowel de koploper op het huidige FK 60+ en de kampioen van Steenwijk schaakten nog.

Jos Boers speelde tegen de dit seizoen op dreef zijnde Henk van Dijk. Op basis van de rating zou je verwachten dat deze partij heel spannend zou worden, helaas was dit niet het geval. De steenwijker kon een punt aan zijn totaal toevoegen. (2,5-1,5)

Auke verloor na een ruil in het midden van het bord de grip op de stelling en probeerde het zijn tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Dit was echter vergeefs, de centrale pionnen van zijn tegenstander bleken veel sterker dan zijn randpion. (2,5-2,5)

Als ik me bedenk hoe zowel Mathijs Visser als Henk Broersma geschaakt hebben in hun partijen dan kan ik wel stellen dat beide heren de huid duur verkocht hebben. Daarnaast baalden beide heren ontzettend. Dit is mijn ogen een goed teken, aangezien dit aangeeft dat er de wil is en de mogelijkheden zijn om het de volgende keer beter te doen. (2,5-4,5)

Wopke vocht voor wat hij waard was vanuit een vrijwel gelijke stelling. Nu het nergens meer om ging besloot hij remise te accepteren. Het bleek naderhand wel dat hij toch nog een kansje gemist had in het eindspel. (3-5)

Op basis van de vooraf te verwachten krachtsverschillen denk ik dat het tweede naar verwachting gepresteerd heeft in deze wedstrijd. Er bleken zelfs mogelijkheden tot meer. Dit samen met de overwinning op DSC en de eerdere kansen tegen de F-pion heeft laten zien dat Schaakwoude II het menig ploeg in de promotieklasse lastig kan maken!

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd