Naar de inhoud springen

Schaakwoude door zege op Philidor in FSB beker finale

In dezelfde speelzaal van afgelopen zaterdag konden 4 spelers revanche nemen voor de smadelijke nederlaag tegen de Donger en het mislopen van het kampioenschap in de eerste klasse.

Op volle sterkte en vol goede moed begon het viertal aan de wedstrijd en op bord 4 speelde Wopke met wit een ijzersterke partij tegen zijn collega van het werk.

Door afruil van zwart kreeg wit een open torenlijn op de h-lijn waar de zwarte Koning in de verdrukking kwam. Na een paardzet van wit en f5 door zwart, was er na schaak met de Dame en daarna de loper, geen houden meer aan voor zwart en stond Schaakwoude 1 – 0 voor.

Gerke Ros op bord 2 kreeg een toreneindspel en koos eieren voor zijn geld gezien de voorsprong en nam genoegen met remise; 1,5 – 0,5

Henk vd Heide op bord 3 stond slechter en Sipke de Hoop op bord 1 stond een pion voor en een gelijkspel leek voor de 3e keer op rij het resultaat te worden in deze beker competitie.

Gelukkig kon Sipke door een geniale zet zijn pion aan de overkant krijgen en hiermee de finale plaats veilig stellen voor de 2e keer in de geschiedenis van Schaakwoude; het verschil is dat er nu alleen spelers uit het 2e mee hebben gedaan en met de eerste keer spelers van het 1e team.

Henk vd Heide moest tenslotte berusten in een nederlaag door een opgerukte pion en matdreiging of torenverlies.

De tegenstander in de finale is Emanuel Lasker; datum en locatie volgt nog.

3 Reacties

  1. Ronald Ronald

    Volgens mij heeft Schaakwoude wel vaker dan één keer in de bekerfinale gestaan toch? In ieder geval is de finale wel slechts één keer gewonnen.

  2. Ronald Ronald

    In de finale neemt Schaakwoude het overigens op tegen Emanuel Lasker. Zie de Lasker-site voor een verslag.

  3. Ronald Ronald

    In de finale neemt Schaakwoude het overigens op tegen Emanuel Lasker. Zie de Lasker-site voor een verslag.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd