Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 geen kampioen eerste klasse na nederlaag tegen de Donger in slotronde

Vooraf was het duidelijk; winnen of gelijk spelen en de titel was binnen en bij verlies zou waarschijnlijk de F-Pion aan het langste eind trekken vanwege meer bordpunten.

De middag begon met twee remises; Henk Broersma op bord 7 kwam een pion achter en bood remise aan en dat werd aangenomen en Evert Drijver kwam onder druk te staan op bord 2 en zag er geen heil meer in en nam na overleg het remise aanbod aan.

Gerke Ros had de pech dat hij de sterkste speler trof op bord 4 en kwam na afruil een pion achter en even later zag hij door de bomen het bos niet meer en verloor na een penning.

Henk vd Heide op bord 3 stond de hele partij zwaar onder druk en na torenverlies kon hij opgeven en was de tussenstand 1 – 3

Wopke Brandsma op bord 4 kwam een pion voor te staan en na een illegale zet van zijn tegenstander, ontstond er even verwarring, maar dat werd snel opgelost door de wedstrijdleider. Hierna zag Wopke een Damezet over het hoofd en mocht blij zijn met het remise aanbod dat werd aangenomen.

Sipke de Hoop op bord 1 kon geen gaatje vinden in het begin van de partij, maar door zijn sterke paarden won hij toch en er waren nog 2 borden bezig; 2,5 – 3,5

Bauke Vroom op bord 6 en Mathijs Visser op bord 8 hadden de zware taak om nog 1,5 punt te scoren. Bauke had een remise stelling en probeerde te forceren met zijn paard, maar na het slaan van een pion kon dat paard geen veilig veld meer vinden en even later was de nederlaag een feit.

Mathijs haalde op het nippertje de eerste tijdcontrole en kwam langzaam onder de druk uit en kreeg de winst met nog 2,5 minuut op zijn klok in de schoot geworpen, maar gunde zeer sportief de remise aan nestor Wassenaar.

Omdat de F-Pion al heel vroeg in de middag haar winst boekte op Knudde, rest(te) er voor het tweede niks anders dan een eervolle 2e plaats in de eindstand van de Eerste Klasse.

Als er geen Friese vereniging degradeert volgende week uit de KNSB, volgt er mogelijk alsnog versterkte promotie voor het tweede.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd