Ga naar de inhoud

Schaakwoude 3 houdt Lasker 2 op een gelijkspel

Het derde achttal van Schaakwoude heeft vrijdagavond knap stand gehouden tegen Emanuel Lasker uit Sint Jacobiparochie. Maar alvorens de Damwâldsters naar het Bildt afreisden, kwamen twee Bilkerts op bezoek in Damwâld om twee partijen vooruit te spelen. Kees Appel mocht het proberen tegen de sterke Thys Tuinstra. Kees toverde een heel verkeerde zet op het bord, zijn stelling stortte in, en al snel gooide Kees de handdoek in de ring.
Gelukkig kon Jan Meijer de stand gelijk trekken. Met actief spel wist hij een pion te winnen. Toen deze dreigde te promoveren, moest de Bilkert een toren geven. Dit was voor Jan genoeg voor de winst.
Het tweede bedrijf speelde zich af in de aardappelbeurs in Sint Jacobiparochie. Op bord 1 bracht Pieter van Kammen Schaakwoude op voorsprong. Stukwinst zorgde ervoor dat het punt bij Pieter terecht kwam. Lang kon Schaakwoude niet van de voorsprong genieten. Mark Kolthof kon de rokkade van Hessel Sijbersma verhinderen en dit leidde voor Hessel het begin van de ondergang in.
Door een simpele overwinning van Folmer Heikamp kon Schaakwoude nog op voorsprong komen, maar de gebroeders Veenstra slikten beide een nul tegen de sterke Bildtse opponenten. De tussenstand werd nu 4-3 in het voordeel van Emanuel Lasker.
Auke van der Zee had het lastig tegen zijn Bildtse opponent. Hij had weliswaar een stuk gewonnen, maar de tegenstander had wel drie pionnen van Auke afgesnoept. Dit zijn altijd lastige stellingen om te bespelen, waardoor de tegenstander veel tijd moest gebruiken. De tegenstander ging door de klok en Schaakwoude mag tevreden zijn met dit gelijkspel.

Eindstand:
Emanuel Lasker 2 – Schaakwoude 3 4-4
Willem Postma – Pieter van Kammen 0-1
Thys Tuinstra – Cees Appel 1-0
Jacob Strikwerda – Menno Veenstra 1-0
Johnny Diekstra – Catrines Veenstra 1-0
Mark Kolthof – Hessel Sijbersma 1-0
Jan Wijma – Folmer Heikamp 0-1
Ruurd Stellingwerf – Jan Meijer 0-1
Hein Zondervan – Auke Van der Zee 0-1

Geef een reactie

Advertenties geblokkeerd