Naar de inhoud springen

Schaakwoude 2 wint ook zesde duel in Eerste Klasse

Zonder Jan Eelkema en met Mathijs Visser probeerde het 2e haar ongeslagen status te behouden tegen Mid-Fryslân.

De avond begon goed met een winst op bord 8, waar ik een taaie tegenstander had, die door 1 mindere paardzet een dubbelpion kreeg en na het winnen van die pion werd de overkant gehaald door mijn randpion.

Invaller Mathijs speelde solide op bord 6 en hij won een stuk en later eenvoudig de partij en liet zien dat hij dit niveau met speels gemak aan kan.

Op bord 7 won Henk Broersma door een geniepig pionvorkje een stuk en op routine werd het 3e punt gescoord.

Wopke Brandmsa speelde op bord 5 en had een stuk kunnen verliezen, maar verloor alleen een kwaliteit en door zijn pion won hij een stuk terug en alsnog de partij.

Hiermee was er nog een halfje nodig voor de overwinning, maar op bord 1 zag Sipke de Hoop iets over het hoofd en speelde daarna, na lang spartelen, een verloren partij.

Gerke was van plan een remise aanbod te doen op aanraden van de teamcaptain, maar 5 minuten later stonden de overige borden minder en hij speelde door. Door zijn sterke Dame kreeg hij de overhand en kon op het einde heel fraai mat geven en hierdoor de winst binnen slepen voor het 2e team.

Evert op bord 2 dacht een mat aanval te hebben, maar zijn tegenstander had dit in de gaten en hij kwam een pion achter te staan en door concentratie verlies zette hij zijn toren op een veld, waar die niet meer weg kon komen en verloor.

Henk vd Heide tenslotte speelde tegen de ongeslagen topscorer van deze klasse en het was een remise stelling. Door tijdnood verspeelde hij dit halfje, omdat hij door de tijd ging, waarmee de eindstand 5 – 3 werd.

Derhalve liet het tweede zien over een breed spelers materiaal te beschikken en behield zo op deze manier haar 100% score.

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de F-Pion met dezelfde cijfers gewonnen en daarom blijft het tot de laatste ronde tegen de Donger spannend of het tweede ook kampioen gaat worden.

Geef een antwoord

Advertenties geblokkeerd